04/11-17 09:12

Alvorsfuld Trump begynder Asien-tur med besøg på Pearl HarborAlvorsfuld Trump begynder Asien-tur med besøg på Pearl Harbor

Det bliver meget spændende for mig at se Pearl Harbor, sagde USA's præsident Trump inden sit besøg.

storybild

Sammen med sin kone, Melania, kastede præsident Trump blandt andet hvide kronblade ned i vandet, hvor vraget af U.S.S. Arizona ligger sunket efter angrebet på Pearl Harbor i 1941. Scanpix/Jim Watson

København. En alvorsfuld og stille Donald Trump varmede op til sin 12 dage lange rejse i Asien med et besøg på Pearl Harbor i Stillehavet.

USA's præsident havde forinden sagt, at han glædede sig til for første gang at se stedet, hvor næsten 1200 mistede livet i et japansk overraskelsesangreb på den amerikanske flådebase 7. december 1941.

- Vi skal ganske snart besøge Pearl Harbor, som jeg har læst om, talt om, hørt om, studeret, men aldrig set. Og det bliver meget spændende for mig, sagde Trump.

Sammen med sin kone, Melania, kastede Trump blandt andet hvide kronblade ned i vandet, hvor vraget af "U.S.S. Arizona" ligger sunket.

Præsidenten så ud til at være bevæget. Og han sagde ikke et ord om Nordkorea, som ellers ventes at blive det store emne på besøget i de i alt fem asiatiske lande de kommende dage.

Det gjorde han dog, inden han steg på Air Force One hjemme i Washington.

- Vi skal tale om handel. Vi skal selvsagt tale om Nordkorea, sagde han til de fremmødte medier.

- Vi vil sikre os hjælp fra en masse folk og lande, og så ser vi, hvad der sker. Men jeg tror, vi vil få en meget vellykket tur. Der er masser af sympati.

Rejsen er den længstvarende rundrejse, en amerikansk præsident har foretaget i Asien, siden George H.W. Bush besøgte kontinentet i 1991 og 1992, skriver nyhedsbureauet AFP.

Trump skal besøge Japan, Sydkorea, Kina, Vietnam og Filippinerne.

Her vil han blev andet deltage i et topmøde i den asiatiske samarbejdsorganisation Asean. Det finder sted i den filippinske hovedstad, Manila.

/ritzau/AP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hella Joof taler ud om sin store...
bt.dk
Louis kan ikke li' at få våde hænder...
bt.dk
Frustreret Hareide flytter det danske...
bt.dk
Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx