Af Lars Dinesen - 13/09-15 20:17

Polen stiller betingelser til EU før krisemødePolen stiller betingelser til EU før krisemøde

Polen vil tage imod flere flygtninge, hvis EU sikrer dets ydre grænser og skiller flygtninge fra migranter.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP/Muhammed Muheisen)

Polen vil formentligt tage imod flere flygtninge, hvis EU sikrer dets ydre grænser og skiller dem, der har brug for hjælp, fra økonomiske migranter, siger en viceudenrigsminister i Warszawa, som også kræver indflydelse på nye sikkerhedskrav.

Rafal Trzaskowski, som er udenrigsminister for europæiske anliggender, siger, at Polen er parat til at vise mere solidaritet, da migrantkrisen er blevet en humanitær katastrofe.

- Hvis visse betingelser bliver opfyldt, så er vi villige til at udvise mere solidaritet end hidtil, siger ministeren til stationen tvn24.pl.

Merkel og Juncker ønsker sammenhængende kurs
Merkel og Juncker ønsker sammenhængende kurs

Han uddyber, at de stillede betingelser gælder en sikring af de ydre grænser til Den Europæiske Union, og desuden begynder at skelne skarpt mellem flygtninge og økonomiske migranter, som vi ikke har råd til at tage imod, siger han.

Trzaskowski siger, at den tredje betingelse er, at Polens regering får mulighed for at få verificeret sikkerhedsoplysninger om dem, der bliver accepteret.

Andreas Kamm: Forståeligt at Tyskland indfører kontrol
Andreas Kamm: Forståeligt at Tyskland indfører kontrol

Mange børn og voksne er druknet ud for Grækenland
Mange børn og voksne er druknet ud for Grækenland

Polens parlament er onsdag ekstraordinært samlet til en debat om migrantkrisen.

Landets premierminister, Ewa Kopacz, sagde også i sidste uge, at Polen kan tage imod flere end de 2000 migranter, som det tidligere har erklæret sig parat til at modtage, men på visse betingelser.

- Vores potentiale er større end de 2000, som er det tal, vi nævnte, men det skal ske på betingelser, hvor de, som kommer, føler sig trygge, og hvor polakkerne siger, at myndighederne har gjort det på en måde, hvor den polske befolknings liv ikke destabiliseres, sagde Kopacz.

LÆS OGSÅ: Søren Pind vil have fuld åbenhed om flygtningetal

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx