07/07-17 16:27; Opdateret: 08/07-17 00:42

IS tager skyld for drab på 23 egyptiske soldater i SinaiIS tager skyld for drab på 23 egyptiske soldater i Sinai

Kairo. Den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS) siger i en erklæring, at den stod bag angrebet, der fredag dræbte mindst 23 egyptiske soldater på Sinai-halvøen.

storybild

Kairo. Den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS) siger i en erklæring, at den stod bag angrebet, der fredag dræbte mindst 23 egyptiske soldater på Sinai-halvøen.

Mindst 26 er ifølge egyptiske myndigheder såret.

Militante ekstremister angreb fredag eftermiddag to af hærens kontrolposter med selvmordsbomber og efterfølgende skudsalver. Angrebet er det dødeligste på Sinai-halvøen i flere år.

Angrebet skete i landsbyen el-Barth syd for byen Rafah.

Embedsmænd oplyste efter angrebet, at fem officerer er blandt de dræbte - deriblandt oberst Ahmed el-Mansi, der er en højtstående officer fra specialstyrkerne.

Sikkerhedsstyrkerne har tidligere oplyst, at 40 militante blev dræbt. Seks af deres køretøjer blev desuden ødelagt.

Den egyptiske hær har delt billeder af ligene af fem militante, der ligger i sand og er dækket af blod. Hæren har dog ikke selv givet udtryk for, hvilken militant gruppe mændene kunne tilhøre.

Flere hundrede soldater og politifolk er blevet dræbt i Sinai-ørkenen siden 2013, hvor hæren tvang præsident Mohamed Mursi fra magten.

Oprørerne i Sinai sluttede sig i 2014 til Islamisk Stat (IS). Siden har IS ledet oprøret i den barske og tyndt befolkede ørken.

Den egyptiske præsident, Abdel Fattah al-Sisi, beskriver de islamistiske militante som en stor trussel mod landet.

I en erklæring efter fredagens angreb opfordrer premierminister Sherif Ismail til, at man står sammen for at bekæmpe de lande, der støtter terrorisme.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Meghan Markle fik specialfremstillet...
bt.dk
Lægevagten i kæmpe brøler - havde...
bt.dk
Føles som sommer: 25 grader og sol...
bt.dk
Arriva efter Støjbergs...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx