Af - 22/01-17 18:48; Opdateret: 22/01-17 19:02

20-årige Birna forsvandt under mystiske omstændigheder: Nu er hun fundet død20-årige Birna forsvandt under mystiske omstændigheder: Nu er hun fundet død

To danske statsborgere er anholdt og sigtet for drab.

storybild

20-årige Birna Brjáns­dótt­ir blev søndag eftermiddag fundet død i vandet syd for Reykjavik, efter hun havde været forsvundet i otte dage.

Den unge kvindes lig blev fundet af en redningshelikopter fra kystvagten, der sammen med omkring 500 andre frivillige og profesionelle deltog i eftersøgningen, der vurderes til at være den største i Islands historie.

Stor mystik om 20-årige Birnas forsvinden: Dansk militærskib sat ind
Stor mystik om 20-årige Birnas forsvinden: Dansk militærskib sat ind

Islands politi kan endnu ikke sige noget om, hvorvidt hun havde læsioner, der tydede på drab, men de formoder stadig, at hun er blevet dræbt, før hun endte i det iskolde vand, skriver ruv.is

Tre danske statsborgere fra Grønland blev torsdag fængslet og sigtet for drab, men allerede samme dag blev den ene løsladt, mens de to andre blev isolationsfængslet og fik sigtelsen opretholdt.

Birna Brjáns­dótt­ir forsvandt under mystiske omstændigheder ved fem-tiden om natten forrige lørdag, da kom gående centralt i Reykjavik, og politiets mistanke mod de tre grønlandske fiskere var i første omgang baseret på en rød bil af mærket Kia Rio, som de havde lejet, da de gik i land fra deres fiskefartøj.

To grønlændere sigtet i sag om forsvundet islandsk pige
To grønlændere sigtet i sag om forsvundet islandsk pige

Den var set køre rundt i det område, Birna Brjáns­dótt­ir forsvandt fra, og søndag bekræftede politiets teknikere, at de havde beviser på, hun havde opholdt sig i bilen.

En retmedicinsk undersøgelse skal nu fastslå den 20-årige kvindes dødsårsag.

Begge danske statsborgere nægter sig skyldig i sigtelserne.


Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Værdifuld BMW stjålet: Genkender du...
bt.dk
Guld-darlings ’hidsige’ kæreste i...
bt.dk
Teenageren Emma trodsede sine...
bt.dk
Konkurrenterne håner FCK-kaptajn:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx