Af - 02/10-14 16:15; Opdateret: 02/10-14 16:25

Palle skulle på efterløn - sagde ja til job i tredobbelt katastrofePalle skulle på efterløn - sagde ja til job i tredobbelt katastrofe

Hvis du samler ind for eller giver et bidrag til Røde Kors landsindsamling på søndag, er det blandt andet Palle Crone Kristiansens indsats i Sydsudan, du støtter.

storybild

Veje skyller ofte væk under regntiden i Sydsudan og gør det svært at bringe nødhjælp ud. (Billede: Polfoto)

62-årige Palle Crone Kristiansen kan se tilbage på en karriere, der tæller indsats i lande som eksempelvis Somalia, Pakistan og Kenya - og den erfarne nødhjælpsarbejder havde da også planer om at skulle på efterløn efter to år i Afghanistan.

Men så ringede telefonen, og i en anden ende af røret var der tilbud om job i et land, der er ramt af tredobbelt katastrofe.

- Jeg sagde til min kone: ‘De har lige ringet og spurgt, om jeg vil til Sydsudan’.
Hans kone kunne sagtens gennemskue, hvad han tænkte, og hun svarede blot:

‘Nå, vil du det? Så må du hellere ringe tilbage og sige ja’.

Du vil få gåsehud, når du hører, hvad denne dreng har oplevet
Du vil få gåsehud, når du hører, hvad denne dreng har oplevet

I dag er Palle Crone Kristiansen landekoordinator for Røde Kors’ indsats i Sydsudan - og det er en af de mest krævende opgaver, han har haft.

- Denne katastrofe er anderledes, fordi den er sammenstykket af mange faktorer. Der er dårlig økonomi, oversvømmelse, truende fødevaremangel, flygtningestrømme - hvor en stor del er børn, der mangler deres forældre.

Men er en 20’er i indsamlingsbøssen så ikke en dråbe i havet i forhold til så alvorlig en konflikt, kunne man være fristet til at spørge.

- Sådan en dråbe gør også forskellen på, om et glas løber over eller ej. Man har opnået ganske store ting hernede. Vi har eksempelvis opbygget fem centre, hvor frivillige tager sig af børn, der har brug for et trygt og roligt fristed et par timer om dagen.

- Jeg kan se forskellen allerede efter få måneder hernede, hvor jeg har været med til at sætte flere ting i gang, siger han.

Meld dig som indsamler til Røde Kors søndag den 5. oktober her.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

TV 2-vært efter Yahya-stunt på live...
bt.dk
FCM-guldvindere: 'Stakkels' Brøndby...
bt.dk
Denne pølsevogn skal lukke, fordi den...
bt.dk
Ny forskning: Derfor må du IKKE sove...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx