Af - 17/07-16 20:17

Derfor er knapperne på herre- og dameskjorter på hver sin sideDerfor er knapperne på herre- og dameskjorter på hver sin side

Svaret skal findes i modehistoriebøgerne.

Bildstrecke im Grossformat »

Enten ved du det allerede, eller også går det først op for dig nu, at der er en signifikant forskel på herre- og dameskjorter.

Det er knapperne, der er det væsentlige her. På en herreskjorte sidder knapperne på den højre side, da det gør det lettere at klæde sig selv på - hvis man da er højrehåndet.

Men på en skjorte til kvinder, sidder knapperne traditionelt set på den modsatte side. Det kan måske undre, da der vist ikke er flere kvinder end mænd, der er venstrehåndede.

To-årig imponerer sprognævn: Opfinder nyt ord for den her
To-årig imponerer sprognævn: Opfinder nyt ord for den her

via GIPHY


Knapperne på en herreskjorte sidder i højre side. Også selvom det i spejlbilledet ser ud til at være modsat.

Svaret på hvorfor alverdens skræddere placerer knapperne på hver sin side afhængig af, om skjorten er til en han eller en hun skal findes i modehistoriebøgerne, skriver Huffington Post.

For da designet til, hvordan en typisk skjorte skal se ud, blev rodfæstet, var det ikke almindeligt, at kvinder havde og bar skjorter. De, der gjorde, tilhørte overklassen og fik hjælp til at få tøj på af deres tjenestepiger. Knappernes placering på den venstre side gjorde det lettere for de ansatte piger at hjælpe deres arbejdsgiver. Smart.

via GIPHY

Disse tøjmærker er de største kemisyndere
Disse tøjmærker er de største kemisyndere

Der er så sidenhen kommet andre, smarte knapper. Nogle kræver - med lidt teknik - slet ikke hænder at åbne.

via GIPHY

Halvnøgen kvinde skaber kaos i IKEA
Halvnøgen kvinde skaber kaos i IKEA

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx