Af - 06/04-15 22:11

Kvinde får højsterets ord: Ok at blive skilt over FacebookKvinde får højsterets ord: Ok at blive skilt over Facebook

Hendes mand kan se frem til at få skilsmisse-papirerne i en besked på Facebook.

storybild

(Billede: Polfoto/Timur Emek)

Hvad gør man, når man vil skilles, og det ikke er muligt at komme i kontakt med partneren, der hverken har en adresse eller et arbejde, man kan opsøge? Det har en amerikansk kvinde nu fået svar på.

26-årige Ellanora Baidoo har fået lov til at anmode sin mand om skilsmisse over Facebook. Det har hun af Matthew Cooper, der er dommer ved New Yorks højesteret.

Det skulle være første gang, at der er givet en retslig tilladelse til at blive skilt på den måde. Og ud over det har retten også givet Ellanora lov til officielt at ændre sin status til 'single'. Det skriver New York Daily News.

Kvindelig betjent hyldes for smuk og rå beskrivelse af trafikuheld
Kvindelig betjent hyldes for smuk og rå beskrivelse af trafikuheld

Skilsmissen kommer til at foregå på den måde, at Ellanoras advokat, Andrew Spinnell, skal sende anmodningen til Ellanoras mand gennem hendes Facebook-profil.

- Fremsendelsen skal sendes af sagsøgerens advokat en gang om ugen i tre uger, eller indtil den bliver anerkendt, lyder det i dommen.

Grunden til, at skilsmissen kommer til at foregå over det sociale medie, er, at Ellanoras mand ikke har været særlig nem at få fat på. Hun har haft kontakt med ham over telefon og Facebook nogen enkelte gange, hvor han har nægtet at ville modtage skilsmisse-parpirerne.

TV: Se kunstner tegne verdenskendte logoer i frihånd
TV: Se kunstner tegne verdenskendte logoer i frihånd

Samtidig har han ikke registreret en adresse, og han har ikke et arbejde, som det er muligt at få fat på ham igennem. I dommen nævnes det også, at man forgæves har forsøgt at finde oplysninger gennem postvæsenet, hans mobilregninger og oplysninger om hans køretøjer.

Parret blev gift tilbage i 2009 ved en borgerlig vielse. Da de begge to er fra Ghana, skulle de bagefter have en traditionel ghanesisk vielse, men den aftale løb Ellanoras mand fra, og de har ikke været sammen siden.

På trods af det vil han altså ikke have en skilsmisse, og Ellanora har gjort alt for at finde frem til ham, blandt andet med hjælp fra en privatdetektiv.

I sidste uge blev den første besked så sendt til ægtemanden på Facebook, som nu kan se frem til at blive den første, der officielt bliver skilt via det sociale medie.

TV: Han er blevet kendt for at være en frækkert på et løbebånd
TV: Han er blevet kendt for at være en frækkert på et løbebånd

To millioner har set Heinos efterlysning af søsteren
To millioner har set Heinos efterlysning af søsteren


LÆS OGSÅ: Kendte griner af chokoladedrama mellem Amin Jensen og Lasse Rimmer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx