Af - 19/03-14 15:03

Lovforslag vil forbyde spækhugger-showsLovforslag vil forbyde spækhugger-shows

Et lovforslag i Californien, USA, vil forbyde brugen af spækhuggere i underholdningsshows, som dem man ser i SeaWorld. Forslaget mødes med glæde af WSPA.

storybild

En lovforslag i Californien, USA, vil forbyde spækhugger-shows. (Billede: ANNE FONNESBECH)

I den amerikanske stat, Californien, kan det snart være slut med, at se spækhuggere udøve alverdens tricks foran et betalende publikum i steder som SeaWorld. I hvert fald, hvis et nyt lovforslag bliver vedtaget.

Spækhuggere jagter motorbåd
Spækhuggere jagter motorbåd

WSPA glæder sig over udviklingen, og håber, at det vil få resten af verden til at følge trop.

- Vi har kørt kampagner imod dyreshows i flere år, så det her er tegn på en positiv udvikling. Og hvis USA går først, så håber vi, at det kan få resten af verden til at følge trop, siger Helene MacCormac, presseansvarlig hos WSPA, til metroxpress.

Chok - lystfisker fik spækhugger på krogen
Chok - lystfisker fik spækhugger på krogen

I forvejen har to amerikanske stater, New York og South Carolina forbudt spækhugger-shows. Nogle af argumeneterne er, at spækhuggerne ikke har nok oplads til at udfolde sig, og derfor bliver stressede og syge.

- Spækhuggere svømmer op til 100 kilometer dagligt ude i naturen, og det siger jo sig selv, at det er svært at genskabe i et bassin, siger Helene MacCormac.

Hvalekspert giver svaret på mystisk kæmpehval
Hvalekspert giver svaret på mystisk kæmpehval

Ifølge biolog hos WSPA, Robert Schmidt, er dødeligheden markant højere hos spækhuggere i fangenskab, i forhold til ude i naturen.

- Dødeligheden er tre gange så høj i fangenskab som i naturen. I naturen bliver spækhuggere et sted mellem 60 og 90 år gamle. Til sammenligning har vi kun set to spækhuggere nogensinde, som er blevet over 35 år i fangenskab, siger Robert Schmidt til metroxpress.

Spækhuggere fanget: Skal underholde til vinter-OL
Spækhuggere fanget: Skal underholde til vinter-OL

Debatten om de store spækhuggere blussede op forud for OL i Sochi tidligere på året, da det kom frem at der var blevet indfanget to spækhuggere til underholdning. Dog blev dyrene aldrig brugt i åbningsshowet, som ellers planlagt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx