Af Ritzau - 29/11-16 04:33; Opdateret: 29/11-16 05:15

Trump vil udnævne Obamacare-kritiker til sundhedsministerTrump vil udnævne Obamacare-kritiker til sundhedsminister

Trump vil angiveligt vælge kongresmedlem og kritiker af Obamas sundhedsreform Tom Price til sundhedsminister.

storybild

Tom Price har tidligere været formand for Republikanernes budgetkomité. Nu ser det efter alt at dømme ud til, at han bliver ny sundhedsminister i USA (arkivfoto). (Billede: Reuters/Joshua Roberts)

USA's kommende præsident, Donald Trump, vil tirsdag meddele, at han vil nominere kongresmedlem Tom Price fra Georgia til posten som sundhedsminister.

Det oplyser officielle kilder fra Republikanerne ifølge flere amerikanske medier.

Den 62-årige ortopædkirurg har været en ihærdig kritiker af præsident Barack Obamas sundhedsreform, Obamacare.

Tom Price mener, at den giver for meget magt til den føderale regering og Sundhedsministeriet, som han altså nu angiveligt skal stå i spidsen for.

- Forsikringspræmierne er gået op og ikke ned, konstaterede Tom Price for nylig ifølge The New York Times.

- Mange amerikanere har mistet den sundhedsforsikring, som de gang på gang har fået at vide af præsidenten, at de kunne beholde, sagde han.

Mange republikanere har angrebet Obamas sundhedsreform, der officielt hedder Patient Protection and Affordable Care Act, dog uden at foreslå et alternativ.

Price derimod er kommet med et detaljeret forslag til en erstatning for Obamacare - det såkaldte The Empowering Patients First Act.

Det har han ifølge The New York Times kæmpet for siden 2009, hvor Demokraterne indledte lovgivningsarbejdet med Obamacare i Kongressen.

Forslaget indeholder ifølge The Wall Street Journal blandt andet skattelettelser for folk til at købe en sundhedsforsikring, hvis de ikke har adgang til en gennem eksempelvis en arbejdsgiver.

Også folk, der er dækket via en offentlig forsikring, skal ifølge Tom Price kunne fravælge denne forsikring og få skattefradrag, så de har råd til en privat forsikring i stedet.

Som sundhedsminister vil Tom Price stå i spidsen for et ministerium, der har et årligt budget på mere end 1000 milliarder dollar og ansvaret for sundhedsforsikringer til flere end 100 millioner amerikanere.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

TV 2's nye storsatsning: Greyzone er...
bt.dk
Camilla Miehe-Renard: Vores...
bt.dk
Line Baun Danielsen erkender: Her er...
bt.dk
Forskere er forbløffede over ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx