Af - 17/02-16 18:53

Her får kvinder fri fra arbejde den tid på månedenHer får kvinder fri fra arbejde den tid på måneden

I en kinesisk provins tillader myndighederne nu kvinder at tage fri fra arbejde, hvis de lider af kraftige smerter under deres menstruation.

Bildstrecke im Grossformat »

Det er mandag morgen, det er koldt, det regner og du skal på arbejde. Oven i det hele har du nu også fået kraftige menstruationssmerter. Hvis du havde levet i Anhui provinsen i Kina, kunne du tage fri med god samvittighed - med løn.

Det skriver The Independent.

LÆS OGSÅ: Nyt svensk forslag: Menstruation skal være gratis

Myndighederne i den kinesiske provins er nu blevet enige om, at kvinder, der lider af kraftige menstruationssmerter, skal have mulighed for at tage fri med løn - hvis de kan fremskaffe en lægeerklæring vel at mærke.

Ifølge The Independent er Anhui provinsen ikke den første provins i Kina, der har indført den såkaldte ‘menstruationsorlov’. Kina er heller ikke det første land, der har indført loven, skriver de. Både Sydkorea, Taiwan, Indonesien og Japan har allerede lignende love.

LÆS OGSÅ: Tidspunktet for din første menstruation kan afsløre en masse om dit helbred

Japan indførte som det første land nogensinde loven tilbage i 1947, og siden har andre asiatiske lande altså fulgt trop. Nike har som det eneste firma samme rettigheder til alle deres kvindelige ansatte verden over.

LÆS OGSÅ: Australske kvinder vil have billigere tamponer – nu rapper de om det

Ifølge en undersøgelse, udført af PubMed Health, som er en online biomedicinsk database, har én ud af 10 kvinder menstruationskramper, der er så slemme, at det afholder dem fra at udføre deres daglige aktiviteter mellem én til tre dage om måneden.

LÆS OGSÅ: Det mest naturlige i verden forhindrer piger i U-lande fra at gå i skole

LÆS OGSÅ: Gina: Min menstruation er et smertehelvede


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx