Af - 26/02-14 07:00

Ny rapport: Skælshampoo ødelægger regnskovenNy rapport: Skælshampoo ødelægger regnskoven

Ifølge en ny rapport fra miljøorganisationen Greenpeace, er firmaet bag blandt andet shampooen Head & Shoulders med til at rydde store dele af regnskoven i Indonesien, og belaste klimaet.

storybild

Ifølge en ny rapport fra Greenpeace går produktionen af palmeolie hårdt ud over regnskoven i Indonesien. (Billede: Greenpeace)

Palmeolie er en billig form for olie. Derfor bruges den i et utal af produkter. Lige fra barberskum, shampoo og slik.

Procter & Gamble, firmaet bag blandt andet Head & Shoulders, køber nemlig, ifølge en ny rapport fra Greenpeace, deres palmeolie fra producenter i Indonesien, som fælder regnskoven og belaster både klimaet, dyrelivet og lokalbefolkningen. Greenpeace mener, at forbrugerne har krav på at vide hvordan disse produkter laves.

Indianere vil beskytte deres jord
Indianere vil beskytte deres jord

- Procter & Gamble holder forbrugerne i mørket, når de sælger Head & Shoulders med palmeolie, der trækker så ødelæggende spor. Nu er det tid til at tage miljøansvaret alvorligt. Det handler om ansvaret for at se tilbage i produktionskæden og stoppe med at købe palmeolie fra selskaber, der rydder regnskove, lyder det fra Birgitte Lesanner, kampagnechef hos Greenpeace i en pressemeddelelse.

Se sjældne, tropiske fugle i Tobagos regnskov
Se sjældne, tropiske fugle i Tobagos regnskov

- Og så handler det om at have anstændigheden til at se forbrugerne i øjnene og fortælle dem, hvordan deres varer virkelig er blevet til. Lige nu mangler Procter & Gamble begge dele, og vi opfordrer dem til at forpligte sige til at producere uden rydning af regnskoven, som andre selskaber godt kan finde ud af, siger Birgitte Lesanner.

Ud af Rusland: Sidste Greenpeace-fange sat fri
Ud af Rusland: Sidste Greenpeace-fange sat fri

Ifølge Greenpeace lider dyrelivet også under den massive skovrydning, som især truer Sumatra-tigrene som der kun er omtrent 400 tilbage af. Men det handler lige så meget om de globale klimaproblemer. Desuden fordrives den del af lokalbefolkningen som bor og lever i regnskoven.

Greenpeace tilbage i Parken: Hænger FCK's lærred tilbage
Greenpeace tilbage i Parken: Hænger FCK's lærred tilbage

- Når selskabet køber palmeolie fra de truede skove, begynder en lang kædereaktion af lokale miljøødelæggelser, som rammer globalt. Regnskovene holder klimaet i balance ved at binde CO2, og regnskovsfældningen gør Indonesien til verdens tredjestørste udleder af drivhusgasser. Samtidig mister også Lokalbefolkningen sit livsgrundlag, siger Birgitte Lesanner.

Greenpeace: Derfor slog vi til
Greenpeace: Derfor slog vi til

Fra 2009 til 2011 var palmeolieindustrien den største årsag til fældning af regnskov i Indonesien. Der fældes årligt 620.000 hektar skov, hvilket svarer til et areal på størrelse med Sjælland.

LÆS OGSÅ: Greenpeace 'angreb' Real Madrid-pressemøde

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nye Anja og Viktor-stjerner søges:...
bt.dk
Se det: Her gør hun det - bliver OL's...
bt.dk
Kræver hård straf til sexhypnotisør:...
bt.dk
Kvinde fundet liggende på banegård:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx