Af Ritzau - 13/05-16 04:36

Obamas regering: Transkønnede må selv vælge skoletoiletObamas regering: Transkønnede må selv vælge skoletoilet

Transkønnede elever bestemmer selv, om de hører til på drengenes eller pigernes toilet, mener Det Hvide Hus.

storybild

Der er sket noget med Barack Obamas holdning til LGBT-personer, siden han i 2008 blev valgt som amerikansk præsident. Dengang var han ikke officielt tilhænger af, at homoseksuelle kunne blive gift. Arkiv. (Billede: Free/Tim Sloan / Afp)

Den amerikanske regering vil udstede et dekret til alle offentlige skoler om, at de skal tillade transkønnede elever at vælge det toilet, de føler sig mest tilpas med. Uanset om det er drengetoilettet eller pigetoilettet. Det skriver avisen The New York Times.

Brevet er underskrevet af det amerikanske justitsministerium og uddannelsesministerium, og det vil blive sendt ud til amerikanske skoler fredag.

Her vil det være beskrevet i detaljer, hvad skolerne skal gøre for at sikre, at ingen af deres elever bliver diskrimineret.

- Ingen elever bør føle sig uvelkomne på en skole eller på et universitet, siger uddannelsesminister John King Jr. i en pressemeddelelse ifølge The New York Times.

- Det er vores opgave, at vi sikrer, at vores unge mennesker ved, at uanset hvem de er, eller hvor de kommer fra, skal de have muligheder for at få en god uddannelse i et miljø, der er frit for diskrimination, chikane og vold, siger John King Jr.

Brevet bliver sendt ud, netop som Obamas regering har indledt en kamp mod delstaten North Carolina, der i marts vedtog en lov, som begrænser adgang til offentlige toiletter for transkønnede.

Ved at vedtage loven er North Carolina blevet den første delstat i USA, der blandt andet tvinger transpersoner til at vælge toilet efter deres biologiske køn.

Det har medført stærke protester, og blandt andre musikerne Bruce Springsteen og Bryan Adams har aflyst koncerter i delstaten.

Da Barack Obama i 2008 blev valgt som amerikansk præsident, var han ikke officielt tilhænger af, at homoseksuelle kunne blive gift.

Siden da har han løbende taget skridt for at give flere rettigheder til homoseksuelle og transkønnede.

Først udtrykte han sin støtte til, at homoseksuelle bør kunne giftes og aftjene i militæret som erklærede homoseksuelle. Og nu altså ved at tage kampen op for, at transkønnede selv kan vælge, om de vil bruge drengetoilettet eller pigetoilettet.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

11-årig pige og hendes far dræbt...
bt.dk
Brugte millioner på at ligne den...
bt.dk
Køen til prins Henriks båre var endnu...
bt.dk
48-årig dansk direktør død efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx