Af - 31/08-15 19:11

Dansk astronaut: 1-2 procents risiko for at jeg dørDansk astronaut: 1-2 procents risiko for at jeg dør

Danske Andreas Mogensen stoler på sit rumfartøj, og han bliver først nervøs, når nedtællingen begynder.

storybild

(Billede: Polfoto)

Danmarks første astronaut, Andreas Mogensen, er blevet trænet i at redde sig ud af livstruende situationer. Og selvom han ofte bliver mindet om, at den kommende rumrejse er et spørgsmål om liv eller død, er det ikke noget, han bekymrer sig om.

Det skriver Videnskab.dk.

- Jeg vurderer, at risikoen måske er én eller to procent for, at der skulle gå noget katastrofalt galt, siger Andreas Mogensen til Videnskab.dk og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Dansk astronaut mister to dage i rummet

- Der er nogle risici, når man sætter sig om bord på sådan en raket, men generelt er Sojus meget robust og meget pålidelig, så jeg regner ikke med, at der sker noget. Det er lidt ligesom, når jeg stiger om bord på en flyvemaskine, siger Andreas Mogensen.

Sojus er navnet på det russiske rumfartøj, som Andreas Mogensen skal transporteres i. Den er blevet brugt til rumrejser siden 60'erne - selvfølgelig med opdateringer - men den danske astronaut påpeger, at han føler sig tryg, fordi raketten er så gennemprøvet.

LÆS OGSÅ: Dansk astronaut skal på rumrejse med berømt sopran

Han forklarer, at der kun har været to katastrofer i Sojus' første år, og det er ud fra det, at han kalkulerer hans risiko for at dø.

Andreas Mogensen er blevet trænet i mulige ulykker inden rumrejsen. De inkluderer brand, en utæt kapsel så lufttrykket falder, en tabt strømforsyning, motornedbrud og computernedbrud.

Andreas Mogensen rejser mod den Internationale Rumstation (ISS) den 2. september.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx