Af - 11/09-13 12:27

Dette kan revolutionere den måde, vi rejser påDette kan revolutionere den måde, vi rejser på

Fremover kan både gods og passagerer blive transporteret i nye luftskibe.

storybild

(Billede: Aeroscraft)

Da Hindenburg-luftskibet sprang i luften ved landing i New York 6. maj 1937, var det begyndelsen på enden for luftskibenes æra. Ind til nu.

For firmaet Aeroscraft har nemlig lige introduceret deres nye luftskib Thunderbird 2, skriver Business Insider.

LÆS OGSÅ: Sjældent nazi-fly fundet i sø

Fordelene er mange ved luftskibe. Eksempelvis bruger Thunderbird 2 kun en tredjedel så meget brændstof per kilo transporteret gods som et almindeligt godsfly gør. Dertil kommer, at luftskibe for passagerer er yderst behagelige at rejse i – der er ikke nogen lufthuller, og man kan gå frit rundt uden at være spændt ned i et lille sæde.

Idet at luftskibe ikke skal bruge lufthavne, kan det lette og lande stort set hvorfra man vil. Det betyder, at luftfart kan bredes ud til områder af verden, hvor fly ikke kan komme frem.

LÆS OGSÅ: Rædsel i fly med 288 passagerer da det skred af banen

Det nye i Thunderbid 2 er, at stifteren af Aeroscraft Igor Pasternak har fundet ud af en ny måde til at presse helium sammen, så skibet kan løfte meget og er meget let at kontrollere i luften.

Ulempen der dog hastigheden. Med en marchhastighed på 185 kilometer i timen skal man væbne sig med en smule tålmodighed, hvis man eksempelvis vil flyve til USA fra Europa. Kort og godt bilver selve flyrejsen omkring fem gange længere.

Tunderbird 2 er støttet af den amerikanske stat – primært for at det kan bruges til at transportere store mængder militærmateriel billigere frem til svært tilgængelige områder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tv-kendis skal skilles: 'Det kommer...
bt.dk
Bill Gates fortæller detaljer fra sit...
bt.dk
Mand død efter redningsaktion i Nordsøen
bt.dk
Laudrup om afdød Brøndby-borgmester:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx