Af Ritzau - 24/09-16 22:15

Egyptens præsident lover straf til bagmænd for forlisEgyptens præsident lover straf til bagmænd for forlis

Mindst 162 mennesker druknede, da en båd med migranter sank ud for Egyptens kyst tidligere på ugen.

storybild

Egyptens præsident, Abdel Fattah al-Sisi, lover at straffe de personer, der er ansvarlige for et tragisk bådforlis ud for den egyptiske kyst tidligere på ugen. Arkivfoto (Billede: Scanpix/Drew Angerer)

De ansvarlige personer for et forlis ud for Egyptens kyst onsdag skal straffes.

Det lover den egyptiske præsident, Abdel Fattah al-Sisi, lørdag.

En båd proppet med migranter og flygtninge kæntrede tidligere på ugen, og dødstallet er sat til 162 personer. Myndigheder og pårørende frygter dog, at det reelle tal er højere.

Redningsarbejdere og lokale fiskere nåede at redde 169 mennesker fra forliset, men op mod 600 personer har angiveligt været om bord på skibet.

Overlevende, deres familier samt pårørende til de døde har rettet skarp kritik af det, de kalder en passiv indsats af de egyptiske myndigheder såsom kystvagten.

Lørdag morgen demonstrerede familier uden for kystvagtens kontorer, mens de råbte "vi vil have vores børn, vi vil have vores børn."

Efter et møde mellem præsidenten, hans premierminister, indenrigsminister og chef for efterretningstjenesten har al-Sisi givet ordre til sine myndigheder om at retsforfølge de personer, der er ansvarlige for det tragiske forlis.

Det fremgår af en skriftlig udtalelse fra præsidentens kontor.

Embedsmænd har oplyst, at der var migranter fra Egypten, Sudan, Eritrea og Somalia om bord på båden. Det menes, at fartøjet havde kurs mod Italiens kyst.

Tal fra Den Internationale Organisation for Migration (IOM) viser, at flere end 3200 migranter i løbet af i år har mistet livet i forsøget på at krydse Middelhavet fra Afrika til Europa.

Næsten 300.000 personer er nået frem til den europæiske kyst efter en farefuld rejse på havet.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DMI udvider varsel: Risiko for...
bt.dk
Politiet: Mand faldt ned fra lygtepæl...
bt.dk
Dansk turistmål truet af lukning...
bt.dk
Før CL-finale: Falsk bombetrussel...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx