Af Ritzau - 22/07-16 21:49; Opdateret: 22/07-16 22:27

München lukker ned efter skyderiMünchen lukker ned efter skyderi

Al offentlig transport i og omkring München er indstillet og folk opfordres til at holde sig indendøre.

storybild

Dele af München er spærret af, en stor del af trafikken er stoppet og folk opfordres til at holde sig indendøre på grund af det mulige terrorangreb fredag aften. (Billede: Scanpix/Sven Hoppe)

I forbindelse med skyderiet i München fredag aften har myndighederne stort set lukket byen ned.

Flere personer er dræbt og mange såret efter et skyderi i et storcenter i byen.

Allerede tidligt opfordrede politiet via Twitter folk til at forlade gaden nær det indkøbscenter, hvor skyderiet fandt sted. Samtidig blev folk opfordret til at holde sig indendøre.

Kort efter blev advarslen udvidet, og politiet opfordrede folk til at holde sig helt væk fra offentlige gader og pladser samt fra transportsystemet i hele München.

Hele undergrundsbanen er lukket ned, hovedbanegården er evakueret, og motorvejene omkring storbyen er ryddet og spærret, skriver Bayerische Rundfunk.

Derudover er alle tog til München foreløbig aflyst, oplyser tv-stationen NTV.

Lukningen af al togtrafik betyder, at mange rejsende er strandet i München, skriver dpa.

En gruppe japanske turister fortæller til nyhedsbureauet, at de var på vej til slottet Neuschwanstein, men nu ved de ikke, hvor de skal tilbringe natten.

Foran en hotel, der ligger lige over for hovedbanegården i München, dannede der sig hurtigt en lang kø af turister, der havde brug for et værelse.

Politiet har blandt andet helikoptere i luften over München som led i den omfattende politiaktion. Der skal ifølge Bayerischer Rundfunk også være forstærkning på vej fra blandt andet de tyske forbundsmyndigheders elitestyrker, politiet i Nürnberg og nabolandet Østrig.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx