Af - 06/03-17 11:45

Hogwarts-lignende tilstande: På denne skole bliver du straffet for at hikkeHogwarts-lignende tilstande: På denne skole bliver du straffet for at hikke

En engelsk skole har indført et Harry Potter-lignende pointsystem for eleverne, og det er ikke just fryd og gammen.

Bildstrecke im Grossformat »

Mange kan sikkert give hinanden ret i, at Harry Potters troldmandsskole, Hogwarts, er den mest ideelle skole i verden. Men det lader til, at skolens pointsystem for opførsel ikke er det store hit i virkeligheden.

På den engelske skole Oasis Academy på Isle of Sheppey har man indført et simpelt pointsystem, der bedømmer elevernes opførsel efter tre kriterier: forberedelse, opførsel og arbejdsindsats. Det skriver Kent Online.

Klik rundt i galleriet øverst i artiklen og se skolen, der havde succes med et rent Harry Potter-klasseværelse.

Hvis eleverne får tre strafpoint for dårlig opførsel, er konsekvensen, at de må sidde efter, når alle andre får fri. Det er i sagens natur rimelig øv.

Billede: Her er forklaringen på hemmelig sex-scene i 'Harry Potter'
Billede: Her er forklaringen på hemmelig sex-scene i 'Harry Potter'

Skolens elever bærer rundt på en pas-agtig notesbog, hvor de dagligt får noteret point. Ifølge skolens inspektør, John Cavadino, har skolen fået overvældende positiv feedback på systemet. Elever, personale og forældre sætter, ifølge ham, pris på at kunne følge deres børns udvikling på daglig basis.

Nu kan du dyrke Harry Potters yndlingssport
Nu kan du dyrke Harry Potters yndlingssport

Det er en succes for nogle elever, skriver Kent Online, der har talt med en række elever. 12-årige Ryan Smart fortæller til avisen, at han mener, at pointsystemet motiverer ham til at arbejde hårdere. Jævnaldrende Kyle Whibley fortæller, at han kan fremvise resultaterne sin mor, der belønner ham for god indsats.

Men det er ikke alle forældre og elever, der er lige så begejstrede for systemet. Blandt andet har forælderen Georgina Clayton oplevet pointsystemets bagsider.

J.K. Rowling afslører: Der kommer fire nye Harry Potter-film
J.K. Rowling afslører: Der kommer fire nye Harry Potter-film

»Min datter, Summer, fik et strafpoint, fordi hun hikkede i timen. Det blev noteret som forstyrrende adfærd. Hvordan kan det ske? Jeg forstår udmærket, at der er brug for regler, men de har taget det til ekstremer, og man tillader ikke eleverne at lære noget, hvis de ender med at sidde efter i flere timer for sådan en slags “problemer”,« fortæller hun til Kent Online.

Debatten går nu højt på sociale medier, hvor flere forældre efterlyser et mere gennemskueligt regelsæt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Husker du X Factor-vinderen Emilie?...
bt.dk
Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx