Af - 22/10-16 14:04; Opdateret: 22/10-16 14:42

Grønhåret klovn stikker 16-årig med kniv: - Det er et rent helvedeGrønhåret klovn stikker 16-årig med kniv: - Det er et rent helvede

En 16-årig svensk dreng blev overfaldet af en klovn og stukket med kniv.

Bildstrecke im Grossformat »
Der er mennesker i hele verden, der i øjeblikket klæder sig ud på klovner og hopper ud i natten for at skræmme livet af stakkels, intetanende mennesker. Det blev først set i blandt andet USA, Storbritannien og Australien og for nyligt også i Sverige, Norge og nu Danmark. Trenden er blevet spredt via sociale medier, men det er ret uklart, hvorfor det sker, men man har det indtryk, at der simpelthen bare er nogen, der synes det er sjovt at skræmme livet af folk. Det startede eftersigende i USA. Det var i hvert fald her fra, at de første meldinger lød, hvor der blev berettet om klovne, der rendt rundt i skovene omkring Greenville, South Carolina. Det blev hurtigt et emne for politiet, før 'trenden' spredte sig til flere amerikanske stater. I slutningen af september og frem er trenden også dukket op i Europa. Torsdag i uge 41 kom de første meldinger om uhyggelige klovne i Danmark, hvor en stakkels dansker blev skræmt i Fredericia. Både i USA, Storbritannien og Australien har der været meldinger om trusler fra klovne - og sågar overfald. Og torsdag aften blev en mand så stukket i Sverige nær Göteborg. Han slap med overfladiske sår. Nej, det er som sådan ikke ulovligt at klæde sig ud i Danmark. Så længe man ikke chikanerer folk eller bliver voldelig, er det lovligt, og hvor grænsen går, for hvornår man rent faktisk chikanerer, er ikke helt fastlagt. To er blevet sigtet for overtrædelse af ordenbekendtgørelsen. De risikerer bøde på 2.500 kroner Ingen ved helt, hvor det sker, men der er forskellige teorier. Én går på, at det er er stort reklamefremstød frem mod Halloween, mens en anden går på, at det kan være en PR-kampagne for filmatiseringen af Stephen King's 'It', der kommer i biograferne til september 2017. En anden forklaring kan være, at det helt simpelt bare er en trend af folk fra sociale medier, der vil have det sjovt med at skræmme livet af folk. Det er svært at sige. Der har været meldinger om, at klovne er blevet spottet i mange lande, men det er uklart, hvor stort et problem, det reelt er, eller om det bliver forstørret gennem eksponering på sociale medier. Men politiet i nogle lande har dog advaret folk om at hoppe med på bølgen. Og når det ender i vold, bliver det jo rigtig problematisk.

Både i udlandet og i Danmark har der været adskillige sammenstød mellem skræmmende klovne og skræmte borgere.

SMASK: Klovn skulle aldrig have skræmt Mattias og hans bedstemor
SMASK: Klovn skulle aldrig have skræmt Mattias og hans bedstemor

I Sverige eskalerede mødet mellem en 16-årig dreng og en grønhåret klovn torsdag aften i den sydsvenske by Trelleborg, skriver Lokaltidningen.se.

- Uden varsel slog klovnen drengen i øjet. Så tog han en kniv frem og stak drengen på håndleddet. Jeg troede, vi var foskånet fra disse idioter," siger Mats Rindborn Grahl fra lokalpolitiet i Trelleborg til avisen.

Frygt i Smilets By: Klovneflugt i mørk ghetto og fire klovne set med køller
Frygt i Smilets By: Klovneflugt i mørk ghetto og fire klovne set med køller

Politiet har ingen spor af gerningsmanden. Men Mats Rindborn Grahl påpeger, at det er en meget alvorlig forbrydelse.

- Det er alvorligt nok, at folk skræmmer børn og voksne fra vid og sans, men udklædningen som klovn kan altså også anvendes til endnu mere alvorlig kriminalitet. Det er et rent helvede, siger han.

Må man pudse sin køter på en klovn? Her er politiets sjove svar
Må man pudse sin køter på en klovn? Her er politiets sjove svar

Han mener, at kriminelle fremadrettet vil udnytte den frygt, der lige nu hersker blandt befolkningen ved at bruge klovnemasker til alvorligere forbrydelser,

LÆS OGSÅ: Malenes søn angrebet af klovn: Han har mareridt og kan ikke sove

LÆS OGSÅ: ‘Gammel mand’ og ‘abe’ på klovnejagt: - Lad nu være

LÆS OGSÅ: Klovnene indtager Danmark: Her er de sjoveste øjeblikke

LÆS OGSÅ: Muskuløs klovn jagtede ung kvinde og tog billeder

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx