Af Caroline Kristensen - 09/04-18 14:35

Elvis Presley døde som 42-årig: Ekskonen fortæller nu, hvad der skete i tiden op tilElvis Presley døde som 42-årig: Ekskonen fortæller nu, hvad der skete i tiden op til

Sangeren Elvis Presley døde i en alder af 42, men den tidlige død var angiveligt ikke nogen overraskelse for sangeren. Ekskonen Priscilla Presley fortæller i en ny HBO dokumentar, at Elvis Presley godt vidste, hvad hans overdrevne stofmisbrug ville lede til.

Elvis Presley: The searcher

Gennem sit liv var han kendt som The King, men det blev en ganske kort tid, at Elvis Presley levede som kongen af rock n' roll. Efter 23 succesfulde år i musikbranchen døde Elvis Presley af hjerteproblemer i en alder af blot 42 år.

I dag er det over 40 år siden, at Elvis Presley blev fundet livløs på sit badeværelsesgulv hjemme i Graceland, og nu står ekskonen Priscilla Presley frem med ny viden om tiden op til Elvis Presleys død.

I de sidste år af sangerens liv blev han gradvist afhængig af sovemedicin og opkvikkende piller, og i løbet af ganske kort tid blev han også mere og mere overvægtig på grund af dårlig kost.

»Han vidste, hvad han lavede, men folk siger stadigvæk til mig: 'Hvorfor gjorde du ikke noget?' Men det er ikke rigtigt,« fortæller Priscilla Presley i dokumentaren ifølge The Mirror.

»Hans nærmeste venner prøvede at gøre noget, men man fortæller ikke Elvis, hvad han skal gøre. For så er man ude af vennegruppen på ingen tid. De prøvede, men det lykkedes på ingen måde,« fortsætter Priscilla Presley, der blev skilt fra The King i 1973.

Efter Elvis Presleys død er der også blevet fundet afskedsbreve med ordene 'jeg er træt af mit liv' og 'jeg har brug for et langt hvil.'  Alt sammen noget, der ifølge ekskonen fortæller om en Elvis Presley, der mest af alt ville væk fra denne verden.

For pillemisbruget begyndte ganske få år efter, at hele verden for første gang så The King svinge med hofterne i glitrende heldragter. Ifølge Priscilla Presley, begyndte han nemlig at indtage at de store mængder opkvikkende medicin, da han var tilknyttet militæret, fortæller Priscilla Presley.

Her fik de udleveret opkvikkende piller, når de skulle lave aktioner om natten, men når soldaterne derefter vendte hjem fra opgaver, tog de en sovepiller for at falde ned igen. Det var sådan det begyndte, og i mange år derefter voksede Elvis Presleys misbrug blot.

Det er sidenhen kommet frem, at en af de personlige læger, der tilså Elvis Presley, har ordineret ham over 10.000 piller i løbet af blot otte måneder.

Dokumentaren 'Elvis Presley: The Searcher' har premiere lørdag på HBO.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Santan-der blev der lukket og slukket...
bt.dk
Aviciis ekskæreste med hjerteskærende...
bt.dk
Realitystjerne har dumpet sin fyr:...
bt.dk
Linse er klar med et helt nyt program...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx