12/10-15 10:12

Rapport: Franske fly dræbte franske jihadister i SyrienRapport: Franske fly dræbte franske jihadister i Syrien

Seks franske jihadister blev dræbt under luftangreb, hedder det i rapporter fra en privat syrisk organisation.

storybild

Franske krigsfly har efter alt at dømme dræbt franske jihadister under luftangreb i Syrien, siger kilder i en delegation, som er i Jordan sammen med Frankrigs premierminister, Manuel Valls. (Billede: Polfoto)

Franske krigsfly har efter alt at dømme dræbt franske jihadister under luftangreb i Syrien, siger kilder i en delegation, som er i Jordan sammen med Frankrigs premierminister, Manuel Valls.

- Franske luftangreb har dræbt jihadister. Det er sandsynligt, at der var franskmænd mellem dem, siger kilderne.

Ifølge ubekræftede rapporter er seks franske jihadister blev dræbt under luftangreb, som fandt sted i sidste uge. Rapporterne kommer fra en privat syrisk organisation.

- Vi angreb en træningslejr, hvor udenlandske medlemmer af Islamisk Stat trænede og forberedte angreb på os i Frankrig, siger en kilder i det franske udenrigsministerium.

Kristian Jensen advarer Rusland mod farligt spil i Syrien
Kristian Jensen advarer Rusland mod farligt spil i Syrien

- Der var franskmænd og fransktalende jihadister fra Islamisk Stat blandt dem, som vi angreb. Angrebet var vendt mod udenlandske medlemmer af Islamisk Stat - ikke mod specielt franske statsborgere, siger kilderne.

Valls siger, at Frankrig vil slå til mod alle, som har planer om angreb mod Frankrig - uanset deres nationalitet.

- Enhver, som slutter sig til disse træningslejre, og enhver, som slutter sig til Islamisk Stat, skal vide, at de nu kan blive angrebet, sagde den franske premierminister søndag.

- Vi spørger ikke, hvilket pas en person har. Vi angriber alle, der planlægger angreb mod Frankrig.

Den franske forsvarsminister, Jean-Yves Le Drian, sagde fredag, at den internationale koalitions indsats i Syrien bliver vanskeliggjort af, at Islamisk Stat bruger kvinder og børn som menneskelige skjolde.

Obama skrotter dyr træning og våben til syriske oprørere
Obama skrotter dyr træning og våben til syriske oprørere

Frankrig udførte sit første luftangreb i Syrien 27. september og har indtil videre fokuseret på Islamisk Stats højborg Raqqa i det nordlige Syrien.

- Vi ved, at der i Syrien, især omkring Raqqa, er træningslejre for udenlandske kombattanter, hvis mission ikke er at kæmpe for IS i Levanten, men at komme til Frankrig, til Europa, for at udføre angreb, sagde Le Drian og tilføjede, at Islamisk Stat gemmer sig bag civile, som bruges som menneskelige skjolde.

- IS organiserer sig på sådan en måde, at børn, kvinder og civile er i frontlinjen. Lederne gemmer sig i skoler, moskeer, hospitaler, sagde han videre.

LÆS OGSÅ: Rusland: Vi har dræbt hundreder af militante på et døgn

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
BTs sportschef: Superligaen skal...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx