13/10-14 19:07

USA: Der kan være flere ebola-smittede i TexasUSA: Der kan være flere ebola-smittede i Texas

Amerikanske sundhedsmyndigheder ved stadig ikke, hvorfor en sygeplejer er blevet smittet med ebola i Texas.

Flere sygeplejere på et hospital i den amerikanske delstat Texas kan være blevet smittet med den smitsomme dødelige virus ebola i forbindelse med behandlingen af en smittet liberisk mand, der døde af sygdommen i sidste uge.

Sådan lyder det fra chefen for de amerikanske Centre for Sygdomsbekæmpelse og Forebyggelse (CDC) på et pressemøde mandag.

- Vi bliver ikke desværre ikke overrasket, hvis der bliver konstateret flere tilfælde, siger læge Thomas Frieden.

- Vi er nødt til at overveje muligheden for, at der kan være flere smittede - specielt blandt sundhedsarbejdere, siger han.

CDC's chef siger, at de amerikanske myndigheder stadig ikke har fundet den præcise årsag til, at sygeplejeren er blevet smittet. Men ifølge Thomas Frieden må man tackle ebola-krisen på en helt ny måde.

- Vi må nytænke vores tilgang til at kontrollere ebola-epidemien, for enhver smittet er uacceptabelt, siger Thomas Frieden.

Det er formentligt et brud på sikkerhedsregulativet, der er årsagen til, at sygeplejeren er blevet smittet.

Sygeplejeren blev diagnosticeret med ebola søndag og er smittet på Texas Health Presbyterian Hospital, hvor Thomas Eric Duncan fra Liberia blev behandlet.

Duncan var blevet smittet i hjemlandet, men rejste til USA, inden sygdommen brød ud. I slutningen af september blev eboladiagnosen stillet. Han døde af sygdommen onsdag i sidste uge.

Ebolaudbruddet i Vestafrika begyndte for knap et års tid siden og har siden foråret taget epidemisk fart. Over 4000 smittede er døde ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO's seneste statistik.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Madskolen: Derfor er blomkål det nye...
bt.dk
Dyrere benzin på vej
bt.dk
Meghan Markles familie i problemer...
bt.dk
Historisk kro brændt ned til grunden
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx