Af - 04/09-14 16:32

Far raser: Fem-årige har ikke behov for 'makeover'Far raser: Fem-årige har ikke behov for 'makeover'

En "Makeover-dag" for fem-årige med håropsætning og lakerede negle har gjort en far rasende. Skolen formidler stereotype kønsroller, lyder kritikken.

storybild

(Billede: Steve Snodgrass/Creative Commons)

Et opslag i hans søns skolefritidsordning har fået en norsk far op i det røde felt.

- Vi ordner hår, lakerer negle og andet sjovt. Der bliver også noget for drengene, står der i informationsbrevet, som faren Johan Høgåsen-Hallesby delte på Twitter.


Sverige raser over højhælede støvler til tre-årige
Sverige raser over højhælede støvler til tre-årige

- Der er flere ting, jeg reagerer på. Det første er brugen af begrebet "makeover". Det er jo helt vildt, at børn i den alder skal have "makeover", dernæst er det fokuseringen på udseendet og selvfølgelig er det mest åbenlyse problem, at man siger, at drengene skal gøre "noget andet", lyder det fra den fortørnede far til Aftenposten.

- Fem-seks-årige har stort set ingen idé om, hvad drenge og piger kan gøre, det er de voksne, som giver dem disse begrænsninger ved at arrangere SFO-dage som denne, mener han.

Nu tager kvinder kampen op mod feminisme
Nu tager kvinder kampen op mod feminisme

Da fritidsordningen havde samme arrangement sidste år, valgte Johan Høgåsen-Hallesby at give sin søn en fridag. Men i år klagede han til skolen.

- Man kan reagere på to måder, når man oplever sådan noget. Den ene ville være ikke at tænke over det og trække på skuldrene, den anden er at sige fra, fordi en offentlig skole og SFO ikke bør være formidler af stereotypiske og begrænsende kønsrollemønstre, mener han.

Rektor på Kolbotn skole har undskyldt for opslaget.

- Vi kan se, at formuleringen er vældig uheldig, og at det kan opfattes som fokus på udseende og aktiviteteter baseret på køn, lyder det fra Anne Hodne Endal.

Kvindelig forfatter: Man skal ligne én, mænd vil kneppe for at blive hørt
Kvindelig forfatter: Man skal ligne én, mænd vil kneppe for at blive hørt

Hun forklarer sig med, at skolen har varierende temadage hver uge, men at denne er blevet aflyst efter flere henvendelser fra forældre.

- Selv om det kunne lyde sådan i informationsbrevet, er "Makeover-dagen" ikke forbeholdt piger. Sidste år deltog mange drenge, som fik ordnet hår og negle, fortæller hun.

Johan Høgåsen-Hallesby er glad for, at hans tweet har ført til en god diskussion - og en aflyst "Makeover-dag":

- Min hovedpointe har ikke været dagen i lige netop vores SFO men at belyse, at dette sker mange steder. Jeg gentager, der burde være forbud mod aktiviteter, der deler en gruppe børn op efter køn.

Hvad synes du? Burde kønsopdelte arrangementer forbydes - eller er det faren, der overreagerer?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rystende teori om spøgelsesflyet: 'Vi...
bt.dk
Medie: Nu ved vi, hvem der myrdede...
bt.dk
Elon Musk om Tesla-problemer: 'Det...
bt.dk
Mascha om forholdet til sin nye...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx