Af - 14/01-14 09:04

Hjemløs døde efter denne anholdelse: Politiet går friHjemløs døde efter denne anholdelse: Politiet går fri

Efter en kontroversiel afgørelse kan to betjente gå fri trods videobeviser.

Denne video (her forkortet) blev vist flere gange i retten som et led af bevisførelsen.

Den skizofrene og hjemløse Kelly Thomas mistede livet efter at være blevet tæsket af politibetjente. Der var før- og efterbilleder af manden, der viste hans voldsomme skader. Der var endda video, der viser hændelsesforløbet.

Alligevel valgte en jury i Orange County, USA, mandag at frifinde de to betjente Manuel Ramos og Jay Cicinelli, der blandt andet var sigtet for uagtsomt manddrab efter de - ifølge anklagen - anvendte deres politistav og en strømpistol i det voldelige optrin, der betød, at Kelly Thomas måtte indlægges og døde fem dage senere.

Advokater anklager politiet for magtmisbrug
Advokater anklager politiet for magtmisbrug

Frifindelsen rystede Kelly Thomas' far, Ron Thomas, der efter afgørelsen forklarede de fremmødte journalister, at han aldrig havde været vidne til en lignende uretfærdighed.

Ramos' advokat sagde ifølge Los Angeles Times:

- Disse fredskabende betjente gjorde bare deres job. De gjorde, hvad de var trænet til at gøre.

Videoen, som kan ses over artiklen, skabte debat i retssalen, da de to parter så meget forskelligt på, hvad der sker i videoen. Ifølge anklageren viste videoen to betjente slå en hjemløs mand, imens han råbte på hjælp. Ifølge forsvareren viste videoen to politimænd, der forsøgte at fastholde en voldelig mistænkt, der var i besiddelse af en usædvanlig styrke.

Kiev-borgmester afsat efter politivold
Kiev-borgmester afsat efter politivold

Den retsmedicinske undersøgelse fastslog, at Kelly Thomas døde af hjerneskader forårsaget af iltmangel efter brystkompression og andre kvæstelser efter hans sammenstød med politiet. Men det var forsvarsadvokaten heller ikke enig i, og han argumenterede i stedet for, at Thomas' død var forbundet til et dårligt hjerte, som havde taget skade af mange års narkomisbrug.

Det dødelige sammenstød mellem betjentene og den hjemløse mand fandt sted i juli 2011. Retssagen har varet i tre uger og fandt altså sin afslutning mandag.

Sagen har medført flere protester i USA, ligesom byens politichef efterfølgende har trukket sig. De to anklagede betjente arbejder ikke hos politiet mere.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

De ryddede op i bedstefars hus: Han...
bt.dk
Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Fire skiløbere frygtes døde i lavine
bt.dk
DMI advarer om voldsomt vejr - sne på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx