Af Webstud/AS - 21/12-17 07:23

 Grov PETA-reklame fjernet: Her er tre tidligere bommerter Grov PETA-reklame fjernet: Her er tre tidligere bommerter

Verdens største dyreretsorganisation, PETA, er kendt for deres voldsomt provokerende markedsføring. En ny reklame fra den britiske afdeling var dog så grov, at den blev fjernet fra busserne i London, men det er langt fra første gang, PETA går over stregen. Det skriver TIME.

storybild

I PETAs seneste reklame ses et glaceret hundehoved på et fad med teksten “Hvis du ikke ville spise din hund, hvorfor så spise en kalkun?” hvorefter der opfordres til at blive vegetar.

Reklamen har givet massiv kritik og er blevet pillet ned af samtlige busser nu, men det er langt fra første gang, PETA havner i uføre for deres groteske kampagner. Herunder kan du se de tre skøreste påfund:

1. Problematisk pels

I 1988 begyndte PETA som mærkesag at indsamle pelse fra folk, der havde fortrudt, for at sende dem til Irak. Logikken var, at “hvis hjemløse går i pels, ved man, at pels har ramt bunden”, men stillede snarere hjemløse end pels i et dårligt lys.

(Billede: Scanpix)

LÆS OGSÅ: Dyreværnsforening: Ost er sexistisk

2. Seriemorder-reklamen.

I 1991 blev den amerikanske seriemorder og kannibal Jeffrey Dahmer anholdt for at slå 17 mænd ihjel. PETA betalte 125.000 kroner for en aviskampagne, hvor hans hæsligheder blev sammenlignet med dyrs forhold under kødproduktion.

(Billede: PETA)

Der kom massive protester, men medstifter og præsident Ingrid Newkirk benægtede, at reklamen var over stregen. Senere forsøgte de uden succes at købe den menneskekødædende mands hus og omdanne det til en vegetarisk restaurant.

LÆS OGSÅ: Brutal dyremishandling bag julegavehit

Trods PETAs ubestrideligt velmenende kerneformål, har de reklameansvarlige til tider opført sig som en flok elefanter i en porcelænsbutik. Sidst, men bestemt ikke mindst på denne liste, er PETAs største bommert, der gav et alvorligt bagslag.

3. KKK

I 2008 blev PETAs vrede rettet mod kennelklubben AKC for at opdrætte 'rene racer'. Med omfattende reklamer på skrift og video, kunne folk quizze mod hinanden og gætte forskelle og ligheder mellem AKC og Ku Klux Klan.

Kampagnen nåede sit absurde klimaks, da PETA mødte op i de karakteristiske hvide rober og spidse hætter foran flere kennelklubber. Det fik en uønsket virkning - forbipasserende troede, at dyreretsaktivisterne faktisk var KKK-medlemmer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
37-årig hacker bag afsløring af...
bt.dk
Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
Bekymret anklager: Lockout kan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx