Af - 27/12-15 17:15

Her koster det nu 2.000 kroner at smide et cigaretskod på gadenHer koster det nu 2.000 kroner at smide et cigaretskod på gaden

I et populært, europæisk ferieland bliver det nu rigtig dyrt at smide affald på gaden.

storybild

Dette syn vil man ikke se på italienske gader. Derfor er der nu blevet indført voldsomme bødestraffe for gadesvineri. (Billede: Polfoto)

Fremover kan det koste dig dyrt, hvis du skodder en cigaret eller spytter et stykke tyggegummi ud på gaden, når du besøger Italien.

Skraldesvin: Flere dumper deres ulovlige affald i ghetto
Skraldesvin: Flere dumper deres ulovlige affald i ghetto

Har har landets parlament nemlig vedtaget en lov, der skal mindske mængden af skrald i bybilledet - og straffen er hård.

Bøden for at smide et cigaretskod er således 300 euro - eller lige knap 2.300 kroner - mens tyggegummier, kvitteringer, kaffekopper og lignende udløser bøder på mellem 30 og 150 euro - cirka 200 til 1.100 kroner.

GALLERI: Sådan har vi mennesker ødelagt Jorden
GALLERI: Sådan har vi mennesker ødelagt Jorden

Helt specifikt lyder det i loven, at den omfatter ‘små stykker affald, der smides alle steder, der ikke er en skraldespand: inklusive randestene, jorden og i vandet’. Det skriver TheLocal.it.

Den nye lovgivning omfatter ikke kun svineri på gadeplan. 79 forskellige retsakter skal sikre, at Italien bliver et mere miljøvenligt land ved blandt andet at nedbringe mængden af forurening og fossile brændstoffer samt at optimere bæredygtig energi.

Forårs-kådhed forvandler københavnere til skralde-svin
Forårs-kådhed forvandler københavnere til skralde-svin

- Dette er et vigtigt skridt på vejen mod at nå Paris-aftalen (fra Cop 21-mødet, red.) og på at etablere en bæredygtig økonomi, siger Italiens miljøminister, Luca Galetti, ifølge The Local.

Loven blev stemt igennem i tirsdags i det italienske parlament med 169 stemmer for, 32 imod og 11 blanke.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

35-årig far dræbte sine børn og tog...
bt.dk
Falck fyrer 570 medarbejdere i Danmark
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
'Det er dybt tragisk. Det er en meget...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx