Af - 11/08-14 15:20

Forældre advarer: Vores søn døde efter ét hiv af stofForældre advarer: Vores søn døde efter ét hiv af stof

19-årige Connor døde sidste måned, da han prøvede syntetisk stof - som også er set i Danmark.

Bildstrecke im Grossformat »

Et af de mange billeder, som familien har valgt at dele for at advare andre mod stoffet, de mener, slog sønnen Connor ihjel. Se flere ved at klikke dig videre i galleriet.

Når en tragedie rammer, kan det føles som om, at det eneste rigtige er at advare andre, så de undgår at opleve det samme. Det gælder i tilfældet med den amerikanske familie Eckhardt.

19-årige Connor Eckhardt døde 16. juli. 2014, da han ifølge sine forældre tog ét hvæs af stoffet syntetisk cannabis - også kaldet "spice". Nu deler de historien på Facebook for at advare andre mod at tage stoffet.

- Dette er enhver forælders værste mareridt, siger Connor Eckhardts mor Veronica i et interview med HLN Now.

Teenagers familie blev henrettet: Nu hjælper Harry Potters mor hende videre
Teenagers familie blev henrettet: Nu hjælper Harry Potters mor hende videre

Den unge mand havde tidligere været ude i et stofmisbrug, men var ifølge forældrene inde i en god periode, hvor han formåede at holde sig væk fra stofferne på ottende måned. Men da faderen, moderen og deres to døtre tog på ferie, fik de et hjerteskærende opkald - deres søn var blevet indlagt på intensivafdelingen. Efter at have taget syntetisk cannabis gled han ind i koma, som han aldrig vågnede op fra.

- Vi havde lige været sammen med ham en uges tid, få dage før dette skete. Han vågnede aldrig op efter et hiv af “spice”, fortæller Veronica Eckhardt.

Døde danskere bliver udnyttet på Facebook
Døde danskere bliver udnyttet på Facebook

Dansk overlæge: Spice set i Danmark
Overlæge Gesche Jürgens fra Giftlinjen ved Bispebjerg Hospital bekræfter, at der er modtaget henvendelser, hvor man formoder, at sagerne drejede sig om syntetisk cannabis ud fra beskrivelsen. Men der har ikke været mulighed for endeligt at bekræfte, at det var det stof, der var tale om.

- Syntetisk cannabis er en betegnelse, som dækker over rigtig mange forskellige stoffer, hvor man kun har lidt viden om, hvad de i sidste ende indeholder, siger Gesche Jürgens.

- Det hører til de nye psykoaktive stoffer. Man får det eksempelvis i små poser, der ligner krydderiposer, hvorfor det typisk kaldes “spice”. Og så ryger man indholdet, fortæller overlægen.

- Rusen fra syntetisk cannabis læner sig op ad den rus, der også opleves ved cannabis og kan både være opkvikkende og hallucinerende.

Barbara og Bob var gift i 63 år og døde den samme dag
Barbara og Bob var gift i 63 år og døde den samme dag

Seneste opslag delt på Connor Eckhardts Facebookside.
Her siger sønnen tak til sin mor på hendes fødselsdag. "Tak for, at du gav mig en kæmpe chance til. Jeg kommer ikke til at svigte dig," skriver Connor i kortet.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Jakob har sat sig et vildt mål: Vil...
bt.dk
13 unge bilister taget af politiet på...
bt.dk
Erhvervsmanden Carl Christian Nielsen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx