Af Lars Dinesen - 22/09-15 18:27

EU enes trods protest om at fordele 120.000 flygtningeEU enes trods protest om at fordele 120.000 flygtninge

Øst- og Centraleuropæiske lande protester over beslutning om at fordel titusindvis af flygtninge.

storybild

Luxembourgs Jean Asselborn, højre, Tysklands Thomas de Maiziere, midten og Frankrigs Bernard Cazeneuve til topmødet (Billede: Polfoto/Geert Vanden Wijngaert)

EU enes trods protest om at fordele 120.000 flygtningeØst- og Centraleuropæiske lande protesterer over beslutning om at fordele titusindvis af flygtninge.
EU's indenrigsministre beslutter med stort flertal at fordele 120.000 flygtninge i Europa, men det sker under protester fra østeuropæiske lande.

Det skriver formandslandet Luxembourg i et tweet.

- Beslutning om fordeling af 120.000 personer er vedtaget i dag med et stort flertal, hedder det.

Til møde i Bruxelles: Danmark vil begrænse dagpenge i EU
Til møde i Bruxelles: Danmark vil begrænse dagpenge i EU

I en særskilt meddelelse på Twitter skriver den tjekkiske indenrigsminister, Milan Chovanec, at hans eget land, Slovakiet, Rumænien og Ungarn stemte imod, mens Finland undlod at stemme.

De europæiske indenrigsministre var under pres for at nå en aftale, så et ekstraordinært EU-topmøde onsdag for EU's stats- og regeringschefer ikke skulle ende i et slagsmål om fordelingen af flygtninge.

Løkke lover Cameron hjælp til at beskytte velfærdsmodel
Løkke lover Cameron hjælp til at beskytte velfærdsmodel

Sædvanligvis forsøger de forsamlede ministre at søge konsensus - altså en løsning alle kan leve med. Tirsdagens vedtagelse er sket med såkaldt kvalificeret flertal, hvor det er muligt med tilstrækkeligt mange lande bag at gennemtrumfe en beslutning.

Nogle eksperter havde advaret om, at flygtningefordeling er et så sensitivt spørgsmål, at det kan skabe en kløft mellem landene ved at overtrumfe et mindretal.

LÆS OGSÅ: Tsipras tages i ed som græsk premierminister

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx