Af - 18/03-14 20:13; Opdateret: 18/03-14 20:48

Fantastisk! Fandt ødelagt papegøjeæg – se, hvad hun så gjordeFantastisk! Fandt ødelagt papegøjeæg – se, hvad hun så gjorde

Sjælden papegøje trodsede oddsene for overlevelse, efter en kvinde besluttede sig for at reperare ægget på en alternativ måde.

storybild

(Billede: akapo Recovery Center)

Et flækket æg. Det var synet, der mødte Jo Ledington i slutningen af februar. Medarbejderen ved Kakapo Recovery Center fandt ægget med den ødelagte skal i en rede, hvor moderen ved et uheld var kommet til at knuse ægget. Det skriver Kakapo Recovery på organisationens Facebook-side.

Ægget var det første Kakapo-æg, der skulle klækkes siden 2011. Kakapoen, også kaldet en uglepapegøje, er en sjælden papegøje-art i New Zealand.

Alternativ redning
Jo Ledington var dog forhåbningsfuld. Da hun opdagede, at hinden indeni ægget var intakt, valgte hun at være optimistisk: Hun begyndte at tape og lime ægget sammen, så det igen lignede et papegøjeæg. Det gav kyllingen mulighed for at vokse og blive udklækket på naturlig vis.

Og da papegøjeungen kom til verden, var den da også sund og rask. Papegøjeungen går indtil videre under navnet Lisa One. Men når man inden for de kommende uger kan bestemme kønnet, vil navnet blive ændret.

Rebelsk hund har det for vildt i forbudt seng
Rebelsk hund har det for vildt i forbudt seng

En lysende fremtid for Kakapoen
Lisa One tilbragte den første tid i en rugemaskine, hvor der blev opretholdt en konstant varme. Den har været under kraftig overvågning med faste tidspunkter for rutinetjek, vejning og mad.

Papegøjeungen vil med tiden få spraglede mos-grønne fjer, der vil give den mulighed for at kunne camouflere sig. Camouflage er dens måde at forsvare sig på.

Det er den første Kakapo, der er blevet født i New Zealand siden 2011. Det bringer antallet af den sjældne papegøjeart op på 125 eksemplarer.

Kakapoen, der er den eneste art i verden, som ikke kan flyve, er verdens tungeste papegøje. I alt kan den veje op til 3,5 kg.

Nuttet panterkilling i bedring efter nærdødsoplevelse
Nuttet panterkilling i bedring efter nærdødsoplevelse



Efter Lisa Ones æg blev ødelagt, forsøgte man at reparere det med tape og lim. Det lykkedes - selvom det stadig så skrøbeligt ud.



Kakapoen Lisa One udklækkes. Kakapoen trodsede alle odds ved at være sund og rask ved udklækningen, efter dens noget omtumlede start på livet.


Lisa One, få dage gammel.



Lisa One, 11 dage gammel.



Lisa One, 14 dage gammel, med en nyfødt Kakapo.



Lisa Ones mor, Kakapoen Lisa. Lisa One kommer til at ligne sin mor.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx