Af Ritzau - 24/12-16 20:24; Opdateret: 24/12-16 22:45

Netanyahu overvejer Israels forhold til FN efter resolutionNetanyahu overvejer Israels forhold til FN efter resolution

Israels premierminister vil gennemse alle relationer til FN efter resolution mod bosættelser.

storybild

Israels premierminister Benjamin Netanyahu kalder FN-resolution, der kræver stop for bosættelser, skamfuld og fordomsfuld. (arkivfoto) (Billede: Reuters/Ronen Zvulun)

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, går lørdag til angreb på fredagens FN-resolution mod israelske bosættelser.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

- Beslutningen er fordomsfuld og skamfuld, men vi vil stå imod den. Det vil tage tid, men beslutningen vil blive omgjort.

- Resolutionen kalder israelsk område for besat område. Beslutningen kalder Grædemuren besat område. Det er skamfuldt, siger Netanyahu ifølge AFP i en tale bragt på israelsk tv.

Han siger desuden ifølge Jerusalem Post, at Israel vil stoppe med at støtte flere af FN's organer økonomisk, han siger dog ikke hvilke.

- Jeg har instrueret udenrigsministeren til at genoverveje alle vores forbindelser til FN. Også vores økonomiske bidrag til FN-institutioner og tilstedeværelsen af FN-personale i Israel, siger Netanyahu ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Resolutionen kræver et stop for de israelske bosættelser på Vestbredden og i Østjerusalem.

Natten til lørdag kaldte Israel ambassadører fra New Zealand og Senegal hjem, efter at FN's resolution var blevet støttet af begge lande.

Netanyahu-talsmand David Keys oplyser ifølge Reuters, at premierministeren aflyser et planlagt besøg fra Senegals udenrigsminister.

Både New Zealand og Senegal var repræsenteret i Sikkerhedsrådet, hvor i alt 14 ud af 15 lande stemte for resolutionen.

USA undlod at stemme, men landet nedlagde heller ikke veto ved afstemningen.

Det var Egypten, der fremlagde teksten tidligere på ugen. Det var meningen, at den skulle til afstemning torsdag. Men egypterne trak udkastet tilbage efter pres fra USA og Israel.

Det fik New Zealand, Malaysia, Venezuela og Senegal på banen med et krav om, at resolutionen alligevel skulle til afstemning.

Resolutionen kræver, at Israel "straks og fuldt ud indstiller alle aktiviteter med bosættelser i det besatte palæstinensiske område, heriblandt Østjerusalem".

Den slår også fast, at Israels bosættelser er ulovlige og en overtrædelse af international lov.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mascha om forholdet til sin nye...
bt.dk
Officielt: Brøndby gafler...
bt.dk
11-årig fundet bevidstløs i park: Mor...
bt.dk
Meghan Markles halvsøster afbrudt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx