Af - 07/12-15 13:58

Klimaforsker: Udsigterne fra Paris ser lovende udKlimaforsker: Udsigterne fra Paris ser lovende ud

Efter en uges forhandlinger under klimakonferencen COP21 ser udsigterne for en aftale lovende ud. Dansk klimaforsker tror, at virksomheders investeringer i grøn energi kan være vendepunktet.

storybild

Klimaforhandlingerne under COP21 træder i dag ind i den anden uge. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Udsigterne for en aftale ved den igangværende klimakonference COP21 i Paris ser lovende ud. Det mener Kirsten Halsnæs, der er professor i klima og økonomi ved DTU og arbejder for FN's klimapanel, IPCC, efter forhandlingerne i den franske hovedstad nu har stået på i en uge.

- Det er lovende, at de er kommet ned på en mere enkel tekst, siger Kirsten Halsnæs og henviser til, at man nu har fået barberet en 55 siders lang forhandlingstekst ned til 21 sider.

Første aftale i Paris er klar til forhandlinger
Første aftale i Paris er klar til forhandlinger

Kirsten Halsnæs hæfter sig samtidig ved en anden ting, som kan være årsag til, at optimismen står i flor i Paris. Ifølge klimaprofessoren er der kommet ”nye og helt andre” spillere på banen:

- Klimaforhandlingerne har tidligere kørt på, at politikerne skulle finde en løsning. Denne gang har man ændret strategi og sagt, at det ikke kun handler om, hvad politikerne kan blive enige om, men samtidig også, hvad byer kan tage af beslutninger, eller hvad virksomheder er villige til at gå ind i, siger klimaprofessoren og referer til nyheden om, at blandt andre Bill Gates og Mark Zuckerberg for alvor via fonden, Breakthrough Energy Coalition, har meldt sig ind i klimakampen.

Danmark hånes på klimatopmøde for at sænke ambitioner
Danmark hånes på klimatopmøde for at sænke ambitioner

- Det er jo enormt interessant, når de siger, at de målrettet vil arbejde på at løse problemet, hvilket i høj grad handler om at afvikle brugen af fossile brændsler og samtidig forske i og betale for implementering af vedvarende energi, siger Kirsten Halsnæs, som mener, at virksomhedernes pengestrømme på sigt kan få stor betydning, hvad enten politikerne siger noget elle ej.

Connie Hedegaard: Fortsat dybe uenigheder ved COP21
Connie Hedegaard: Fortsat dybe uenigheder ved COP21

I dag går COP21 ind i den anden uge, hvor de 195 landes miljø- og klimaministre kommer til Paris, og så vil intensiteten i forhandlingerne blive skruet yderligere op, vurderer Kirsten Halsnæs.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Facebookvideo skulle ramme...
bt.dk
Hvad skete der? Wozniacki uddelte æg...
bt.dk
Britiske ransagning indledt hos...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx