Af - 16/05-14 17:57; Opdateret: 16/05-14 19:39

Gravid kristen kvinde dømt for sin tro: Skal hængesGravid kristen kvinde dømt for sin tro: Skal hænges

En 27-årig mor er i Sudan blevet dømt til døden for at konvertere fra Islam til Kristendommen. Selv hævder hun dog, at hun har været kristen hele sit liv.

storybild

Mariam Yahia Ibrahim Ishag er angiveligt gravid i ottende måned, men er nu dømt til døden ved hængning i Sudan. (Billede: YouTube)

Religion kan få sindene i kog. Det har de fleste sikkert oplevet, men visse steder i verden er de religiøse konflikter langt værre end andre.

Et af de steder er Sudan, hvor en 27-årig kvinde efter alt at dømme skal bøde med sit liv, fordi hun ifølge en domstol i landets hovedstad Khartoum er konverteret fra Islam til Kristendommen.

Ung kvinde risikerer dødsstraf: Gifter sig med kristen
Ung kvinde risikerer dødsstraf: Gifter sig med kristen

Selv hævder Mariam Yahia Ibrahim Ishag, at hun har været kristen hele sit liv, og at hun er blevet opdraget i den kristne tro af sin mor, men fordi hendes far var muslim mener retten altså, at hun også må have været det.

Kvinden har nu giftet sig med en kristen mand, og det får retssystemet til at konkludere, at hun har skiftet religion, og derfor er hun blevet dømt til døden ved hængning. Samtidig er hun blevet idømt 100 piskeslag.

Hårde skudkampe hærger nøgleby i Sydsudan
Hårde skudkampe hærger nøgleby i Sydsudan

Den 27-årige Mariam Yahia Ibrahim Ishag, der er gravid i ottende måned og mor til et barn på 20 måneder, blev dømt i sidste uge, men havde fået mulighed for at slippe for straffen, hvis hun opgav sin kristne tro. Det nægtede hun, og fristen udløb i går.

- Hun er meget stærk og meget sikker på, at hun er kristen, og at hun nok skal slippe ud en dag, fortæller hendes advokat Mohamed Jar Elnabi i et interview med CNN.

Dommen har fået både vestlige regeringer og lokale borgerretsgrupper til at protestere:

- Denne sag udstiller regimets grove indblanding i sudanske borgeres privatliv, mener den lokale ungdomsgruppe Sudan Change Now Movement ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Vi opfordrer Sudans regering til at respektere religionsfriheden, herunder retten til at ændre tro – en ret, der er forankret i både menneskerettigheder og Sudans egen midlertidige forfatning fra 2005, lød det i en fælles udtalelse fra Storbritannien, USA, Canada og Holland forud for dommen, der refereres af blandt andre The Independent.

Sagen menes at være den første af sin slags i Sudan, der indførte islamisk lovgivning i 1983, men sjældent gør brug af voldsommere straffe end piskeslag, rapporterer Al Jazeera.

Internationale medier har forskellige udlægninger af, hvornår dommen skal eksekveres, men kvindens advokat har efter eget udsagn planer om at appellere dommen.

LÆS OGSÅ: »En mand, der har fået skåret sine kønsdele af og proppet dem i munden, han er pludselig ikke så mandig mere«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere træner roser Eriksen: Han...
bt.dk
21-årig dykker forsvundet: Politiet...
bt.dk
Legendarisk dansk band: Ulovlig trick...
bt.dk
Sikker sejr til Randers: Brandvarm...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx