Af - 18/06-17 21:05

Steven fik fjernet den ene testikel: Da han vågnede, fik han et chokSteven fik fjernet den ene testikel: Da han vågnede, fik han et chok

Nu har amerikaneren fået en stor erstatning.

storybild

Modelfoto. (Billede: Scanpix)

Hvor meget er en testikel egentlig værd? Det fandt en 54-årige mand fra USA ud af i sidste uge, da der faldt dom i den retssag, han havde anlagt mod en læge, som havde fjernet en rask testikel.

Det skriver Penn Live.

Steven Hanes fra Pennsylvania havde døjet med kroniske smerter i sin højre testikel i 15 år, da han i 2013 besluttede sig for at søge ekspertråd. Han bookede en konsultation hos urologen Dr. Spencer Long, som anbefalede, at testiklen blev fjernet.

Psykiater idømt tre måneders fængsel: Havde sex med patient
Psykiater idømt tre måneders fængsel: Havde sex med patient

Den 54-årige amerikaner, som var mere end almindelig interesseret i at slippe af med smerten, gik med til at lade sig operere. Det skulle han dog aldrig have gjort. Under operationen, som blev udført på J.C. Blair Memorial Hospital i Huntingdon, kom Dr. Spencer Long nemlig til at bortoperere den raske, venstre testikel.

Ikke overraskende var Steven Hanes langt fra tilfreds med resultatet af den mislykkedes operation, så han besluttede sig for at sagsøge Dr. Spencer Long.

Ifølge retsdokumenter skrev urologen i en rapport efter operationen: 'Det viser sig, at den venstre testikel og streng måske rent faktisk er blevet fjernet i stedet for den højre.'

- Doktorens adfærd under operationen indikerer, at han ikke havde nogen ide om, hvilken testikel han fjernede, har Steven Hanes' advokat, Braden Lepisto, senere udtalt.

Kvinde skal betale erstatning for lægefejl tilbage
Kvinde skal betale erstatning for lægefejl tilbage

I sidste uge faldt der endelig afgørelse i retssagen.

Juryen, som bestod af 11 kvinder og én mand, tildelte Steve Hanes en erstatning på 900.000 dollars, svarende til næsten seks millioner danske kroner.

Ifølge Steve Hanes' advokat, kan det dog ikke gøre op for de smerter, som den 54-årige amerikaner må leve med på daglig basis.

- Steve havde smerter i sin højre testikel i 15 år, før han søgte konsultation hos Dr. Long. Han ønskede at lindre smerten. Nu, fire år senere, har han stadig smerter - endda værre end tidligere, siger Braden Lepisto, som tilføjer, at den 54-årige amerikaner lider af en invaliderende frygt for at skulle opereres igen.

Hvis Steve Hanes vælger at få fjernet sin højre testikel, vil han skulle undergå testosteronbehandling resten at sit liv.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx