Af Lars Sejr - 18/06-15 06:52; Opdateret: 18/06-15 08:24

Skuddrama i amerikansk kirke: Ni bekræftes dræbtSkuddrama i amerikansk kirke: Ni bekræftes dræbt

Ni har mistet livet i et skuddrama i en historisk, amerikansk kirke. Politichef ser det som hadforbrydelse.

storybild

Politiet var hurtigt massivt til stede. (Billede: AP/Polfoto)

Mindst ni mennesker er blevet dræbt, efter at en gerningsmand onsdag aften lokal tid åbnede ild i en kirke i byen Charleston i den amerikanske delstat South Carolina.

Det er byens politichef, der på et pressemøde oplyser, at ni personer er blevet dræbt i skuddramaet, der fandt sted i en historisk kirke i byen.

Gerningsmanden er fortsat på fri fod.

Otte blev fundet dræbt i kirken, og et niende offer døde på hospitalet.

Navnene på ofrene er ikke umiddelbart frigivet, men den kendte borgerrettighedsforkæmper Al Sharpton skriver på Twitter, at kirkens præst, Clementa Pinckney, er blandt de døde. Pinckney var også medlem af senatet i South Carolina.

Schweiz: Flere dræbt i skuddrama lørdag aften
Schweiz: Flere dræbt i skuddrama lørdag aften

Oplysningen om hans død er ikke bekræftet fra anden side.

Kirken er kendt for primært at være en sted, hvor afroamerikanere kommer til gudstjenesterne.

- Jeg kan bekræfte, at jeg anser dette som en hadforbrydelse, siger politichef Gregory Mullen.

- Vi må alle stå sammen midt i denne tragedie. Vi har brug for hjælp til at finde gerningsmanden, så ingen andre kommer til skade, siger Mullen videre.

Politiet er i gang med at lede efter manden, der åbnede ild i kirken. Han beskrives som en hvid mand i 20'erne. Han var angiveligt iført cowboybukser og en grå sweater.

Professor dræbt i skoleskyderi
Professor dræbt i skoleskyderi

Byens borgmester, Joe Riley, er også til stede ved pressemødet med politichefen. Riley beskriver det som en tragedie, han "aldrig har set lignende".

- Dette er en ubeskrivelig og hjerteskærende tragedie i den mest historiske kirke. En ond og hadefuld person har taget livet fra borgere, der var kommet for at tilbede Gud og bede sammen, siger Joe Riley.

- Kun had kan få en person til at bryde ind i kirken og affyre skud, fortsætter han.

En talsmand for politiet i Charleston, Charles Francis, har oplyst, at skudepisoden fandt sted ved kirken ved 21-tiden onsdag aften lokal tid.

En af de republikanske præsidentkandidater, Jeb Bush, skulle have været til et arrangement i Charleston torsdag forbindelse med sin kampagne. Det har han aflyst på grund af de tragiske begivenheder i byen, skriver NBC News.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx