Af Finn Bjørvig Hansen - 29/12-17 17:03

Grotesk situation: Familie strandet i lufthavn i tre månederGrotesk situation: Familie strandet i lufthavn i tre måneder

En familie fra Zimbabwe har været strandet i Bangkoks internationale lufthavn Suvarnabhumi i næsten tre måneder.

storybild

Thailandske lufthavns-medarbejdere taler med medlemmer af den familie fra Zimbabwe, der i tre måneder har været strandet i lufthavnen Suvarnabhumi i Bangkok. (Billede: STR)

Fire voksne og fire børn i alderen op til 11 år ankom til den thalilandske hovedstad i maj måned i år, men de nægter at rejse tilbage til Zimbabwe af frygt for forfølgelse. Det skriver BBC.

Deres skæbne blev kendt, da en person, som arbejdede i lufthavnen, lagde et foto på Facebook af ham selv, der gav en lille afrikansk pige en julegave.

Kanaruj Artt Pornsopit fortæller, at familien havde opholdt sig i lufthavnen i næsten tre måneder på grund af situationen i hjemlandet.

»Jeg håber, at I alle snart vender hjem,« siger han. Deres skæbne har fået mange thaier til at føle med familien, skriver Bangkokavisen The Nation.

Talsmanden for immigrationsbureauet, politi-oberst Cherngron Rimphadee, fortæller at familien oprindeligt kom til Thailand som turister. De forsøgte i oktober at forlade Bangkok og flyve til Barcelona i Spanien via Kiev i Ukraine.

Det lykkedes ikke, for familien har ikke visa, der giver dem adgang til Spanien.

Thailand var det heller ikke muligt at vende tilbage til, for familien havde været der i fem måneder på et etmåneds visum - og skulle betale en dyr bøde.

At vende hjem til deres eget land, Zimbabwe, tør familien heller ikke. De frygter forfølgelse efter valget i november, hvor den 93-årige præsident Robert Mugabe blev sat fra magten.

Der er imidlertid for øjeblikket ikke nogen instabilitet i Zimbabwe, så nogle har sået tvivl om familiens reelle motiver.

For øjeblikket får de mad og vand fra lufthavnens ansatte.

Nogle sammenligner familiens situation med filmen 'The Terminal', hvor Tom Hanks spiller en mand, der er fanget i en lufthavn i New York.

»Vær venlig ikke at sammenligne dem med filmen,« siger Cherngron Rimphadee. »Deres situation er ikke så dramatisk.«

»De kunnne rejse til andre lande, som er villige til at tage imod dem... Vi har også tilbudt at flytte dem til et center, hvor der kan blive taget hånd om børnene. Men det nægtede de. De er glade for at være, hvor de er.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Få hele overblikket: Derfor fik Peter...
bt.dk
Princess Natascha tordner mod dansk...
bt.dk
Måtte udgå med skrækskade: Her er...
bt.dk
Madsens ven var med til at bygge...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx