23/01-15 22:09

Bombe ryster Kairo forud for vigtig årsdagBombe ryster Kairo forud for vigtig årsdag

Uroen ulmer i Egypten inden årsdagen for oprøret mod den tidligere egyptiske præsident, Hosni Mubarak i 2011.

En bombe har fredag aften såret fire politifolk og en civil i Egyptens hovedstad, Kairo.

Det er anden dag i træk, at millionbyen bliver ramt af en eksplosion. Sent torsdag aften blev en politibetjent såret af en bombe uden for Al-Qubba-præsidentpaladset.

Muslimer over hele verden fordømmer massakre i Paris
Muslimer over hele verden fordømmer massakre i Paris

Bomben fredag eksploderede i distriktet Alf Maskan, hvor politibetjentene var udkommanderet til de forventede konfrontationer med demonstranter fra den islamistiske opposition.

Eksplosionerne sker kun to dage før søndagens fireårsdag for oprøret mod den daværende præsident Hosni Mubarak, der efter 18 dages omfattende demonstrationer i 2011 måtte trække sig fra magten.

En civil blev ifølge det egyptiske sundhedsministerium også såret ved angrebet, rapporterer det statslige nyhedsbureau, Mena.

18 dræbt da skolebus kolliderer med tankbil i Egypten
18 dræbt da skolebus kolliderer med tankbil i Egypten

Egypten er blevet ramt af en bølge af bombeattentater og skyderier, siden den tidligere hærchef og nuværende præsident, Abdel Fattah al-Sisi væltede Mubaraks efterfølger, Mohamed Mursi fra Det Muslimske Broderskab, i 2013.

Islamister har for det meste angrebet politifolk og soldater som hævn for regeringens klapjagt mod Mursis tilhængere, hvor hundredvis af ekspræsidentens støtter er blevet dræbt.

LÆS OGSÅ: Mubarak må vente på dom i drabssag

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx