Af Lars Sejr - 21/05-15 07:14; Opdateret: 21/05-15 08:07

Sammenbrud: SAS ramt af strejkeSammenbrud: SAS ramt af strejke

Forhandlingerne om en ny kollektivaftale mellem SAS og de norske piloter er brudt sammen.

storybild

SAS oplyser i en pressemeddelelse, at det er forhandlingerne med de norske piloter, der er brudt sammen. (Billede: Polfoto/arkiv)

Forhandlingerne mellem de norske piloter og flyselskabet SAS om en ny lønaftale er brudt sammen, oplyser SAS i en pressemeddelelse.

Strejken vil kun berøre få afgange, lyder det fra flyselskabet. I første omgang er der kun udtaget seks piloter til strejken, men de norske piloter agter gradvise at øge antallet af strejken gennem pinseweekenden, skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Forhandlingerne mellem den norske pilotforening Norske SAS-Flygeres Forening (NSF) og SAS brød sammen klokken 05.30.

- Vi kan ikke acceptere af blive dikteret en tarifaftale fra SAS, som betyder yderligere forringelser i vores betingelser, og som, vi mener, sker på bekostning af flysikkerheden og vores medlemmers sundhed, siger fungerede leder i Norsk Cockpitforbund, Rune Sundland, til NTB.

Hos SAS beklager koncernchef Rickard Gustafson, at forhandlingerne er brudt sammen.

- Jeg vil oprigtig beklage, at vi ikke er kommet til enighed om en ny kollektivaftale med NSF som sikrer SAS den konkurrenceevne, som kræves i dagens luftfart, siger han.

Kun få danske afgange har været eller bliver berørt af forhandlingerne, der primært omhandler forholdene for de svenske piloter.

Her er forhandlingerne tilsyneladende stadig i gang. Egentlig var der deadline ved midnat, men den er blevet rykket til klokken otte torsdag morgen.

For nylig indgik SAS en aftale med den anden pilotforening i Norge. Dermed nåede flyselskabet til enighed med piloter i både Norge og Danmark, mens den svenske del af pilotkorpset og det norske NSF fortsat udestår.

LÆS OGSÅ: SAS aflyser 110 flyvninger: Piloter varsler strejke

LÆS OGSÅ: Svenske SAS-piloter varsler strejke torsdag

LÆS OGSÅ: SAS-fly i problemer: Sikkerhedslander i Skotland

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Konkurrenterne håner FCK-kaptajn:...
bt.dk
Dansk provinsby har fået sin første...
bt.dk
Premier League-spillere ville stjæle...
bt.dk
Efter rygter om affære med Løkke: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx