Af Ritzau - 02/11-16 18:44

Obama: Clintons mail-sag er blæst ud af proportionerObama: Clintons mail-sag er blæst ud af proportioner

Den nuværende amerikanske præsident har fortsat fuld tillid til Hillary Clinton trods genåbning af sagen.

storybild

USA's præsident, Barack Obama, peger stadig på partifællen Hillary Clinton som sin arvtager i Det Hvide Hus. (Billede: Reuters/Jonathan Ernst)

Barack Obamas støtte til Demokraternes præsidentkandidat, Hillary Clinton, vakler ikke, selv om FBI i sidste uge oplyste, at forbundspolitiet vil granske nyt materiale i Clintons såkaldte e-mail-sag.

Den nuværende præsident slår i sit første interview efter den seneste udvikling fast, at Clinton er den rette til at tage over i Det Hvide Hus.

- Da hun blev grundigt efterforsket sidste gang, var konklusionen fra FBI, fra justitsministeriet, fra flere undersøgelser i Kongressen, at hun havde begået fejl, men at der ikke var noget, der kunne føre til en tiltale, siger Obama i et interview med NowThis News.

Sagen drejer sig om, at Hillary Clinton i sin tid som udenrigsminister fra 2009 til 2013 brugte en privat mailserver til blandt andet at håndtere fortrolige oplysninger.

Det var "ekstremt skødesløst", men ikke ulovligt, har FBI tidligere slået fast.

De nye e-mails er dukket op i forbindelse med en anden efterforskning. De er fundet på en af Clintons nærmeste rådgiveres computer. Indholdet er ukendt.

Obama mener, at sagen er blevet blæst ud af proportioner.

- Når hun begår en fejl - en ærlig fejl - så ender det med at blive kørt helt op, som om det er en eller anden vild sag. Jeg ville ikke støtte hende, hvis jeg ikke havde fuldstændig tillid til hendes integritet og hendes interesse i at sikre, at unge får en bedre fremtid, siger han.

Præsidenten ønsker ikke at blande sig i efterforskningen, understreger han. Men han har en klar holdning til, hvordan denne type undersøgelser skal foregå.

- Jeg mener, at det er normen, at når der er efterforskninger, så handler vi ikke ud fra gisninger, ufuldstændige informationer eller læk, siger Obama i interviewet.

Det fornyede fokus på sagen har givet Hillary Clinton negativ opmærksomhed, mens den republikanske rival, Donald Trump, har fået medvind.

Der er valg i USA 8. november.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk sportsstjerne stopper...
bt.dk
Skal vidne i retten: Hun kan blive...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Toyota stopper test af selvkørende...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx