Af - 18/01-15 20:43; Opdateret: 19/01-15 13:21

Kvinder med store numser får kloge børnKvinder med store numser får kloge børn

Forskere slår fast, at kurver giver kloge børn, og de giver samtidig forklaringen på, hvorfor kvinder har meget sværere ved at tabe sig end mænd

storybild

(Billede: Polfoto)

Nu har forskningen gode nyheder til kvinder med fyldige bagdele. Ekstra fedtdepoter på numsen gør nemlig sandsynligheden for at få et klogt barn større.

Samtidig giver det også forklaringen på, hvorfor kvinder har sværere ved at tabe sig end mænd.

Det beretter forskere fra University of Pittsburgh, der har fundet ud af, at de fedtdepoter kvinder har på numsen og på lårene bliver brugt til at udvikle babyers hjerner.

Det skriver The Sunday Times.

Veltrænet kvinde sables ned: Du håner de tykke!
Veltrænet kvinde sables ned: Du håner de tykke!

Når mødre ammer deres spædbørn, fungerer deres fedtdepoter på blandt andet bagdelen som en reserve for vigtige næringsstoffer. Og forskerne kunne se en sammenhæng, der viste, at kvinder med store fedtdepoter på lår og numse fik mere intelligente børn.

Forskerne mener, at deres opdagelse kan forklare, hvorfor så mange kvinder har svært ved at tabe sig på lår og numse.

- Fedtet i de områder er et depot, der på et tidspunkt skal opbygge en babys hjerne, siger Professor Will Lassek fra Pittsburgh University til Sunday Times.

Snøft: Ja, kvinder græder MEGET mere end mænd
Snøft: Ja, kvinder græder MEGET mere end mænd

Han forklarer, at kvinder er udviklet til at opbygge fedtdepoter og holde på dem, indtil de får børn.

Det beskriver han i sin nyeste bog: Why Woman Need Fat, hvor han gør meget ud af at forklare den fundamentale forskel på mande- og kvindekroppen.

Tidligere forsøg har vist, at mænd taber sig meget hurtigere end kvinder, og det er der altså en god forklaring på.

Derfor bliver din kæreste fed af du kalder hende tyk
Derfor bliver din kæreste fed af du kalder hende tyk

Kvinder har en tendens til at lagre fedt omkring hofterne, der giver dem en pæreform, mens mænd lagrer fedt omkring maven. Det fedt, der lagrer sig omkring maven, er lettere at tabe igen, mens fedtet på hofter og numse er sværere at komme af med - det holder kroppen nemlig fast på, fordi det skal bruges, når kvinden skal have børn.

Derudover fremmer det kvindelige kønshormon østrogen fedtoplagring, mens mænd, der har mere muskelmasse og et højere stofskifte, forbrænder kalorier hurtigere.

Kvinder har i det hele taget en større fedtprocent sammenlignet med mænd. Kvinders ligger på 20-30 procent, mens mænds er på omkring ni til 18 procent.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx