Af - 08/03-15 19:56

Så meget sukker må du få hver dag - og så meget spiser du i virkelighedenSå meget sukker må du få hver dag - og så meget spiser du i virkeligheden

WHO er netop kommet med nye anbefalinger for, hvor mange gram sukker, du må spise i løbet af en dag. En almindelig dansker får dobbelt så meget - se de søde skjulte fælder her

Bildstrecke im Grossformat »

Polfoto

Har du styr på, hvor mange gram sukker du får i løbet af en dag? Der er nemlig en stor risiko for, at du er blandt dem, der får for meget. Vidste du for eksempel, at en dåse sodavand indeholder mere sukker, end det der svarer til hele din samlede anbefalede dagsration?

WHO er netop kommet med nye retningslinjer for, hvor meget sukker en voksen bør indtage i løbet af en dag, skriver The Independent.

Bør sodavand og juicer tvinges til sundhedsadvarsler?
Bør sodavand og juicer tvinges til sundhedsadvarsler?

Konklusionen er, at du må spise seks teskefulde sukker om dagen, og det svarer til cirka 30 gram. Noget mindre end den mænge, en gennemsnitlig dansker sætter tænderne i, fra vi står op, til vi går i seng.

Se hvor meget sukker, der er i en række almindelige fødevarer i galleriet øverst i artiklen.

Sukkerchok! 73 tons slik konfiskeret
Sukkerchok! 73 tons slik konfiskeret

Ifølge Nordic Sugar, der repræsenterer sukkerindustrien, spiser danskerne i gennemsnit mellem 20 og 30 kilo sukker om året. Det vil sige, at vi får omkring 68 gram om dagen - altså mere end dobbelt så meget, som WHOs nye anbefalinger.

Det er ifølge WHOs rapport vigtigt, at vi ikke spiser for meget sukker, fordi det gør os overvægtige og dermed øger risikoen for, at vi dør for tidligt.

Jægersborggade indtaget af donut-kø
Jægersborggade indtaget af donut-kø

Men danskerne er ekstraordinært glade for sukker. Ifølge en ny e-bog udgivet af Zetland om slik, spiser danskerne i gennemsnit 8,18 kilo slik om året, og det gør os til de næstmest sukkerguffende i Europa kun overgået af Finnerne.

Flere eksperter udtaler i bogen, at danskernes begejstring for slik, handler om vores forkærlighed for at hygge, som vi kæder sammen med søde sager.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Riskær tvunget til at brænde tonsvis...
bt.dk
Droppede ud af skolen som 14-årig: Nu...
bt.dk
Uha! Kæmpe afbrænder i Lyngby
bt.dk
Overraskende opråb fra rigmand kendt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx