Af Ritzau - 29/03-17 03:23

Franske anklagere indleder undersøgelse af Fillons hustruFranske anklagere indleder undersøgelse af Fillons hustru

Der er indledt en formel undersøgelse af præsidentkandidat Fillons kone i sag om misbrug af offentlige midler.

storybild

Beslutningen om at indlede en undersøgelse af Penelope Fillon kommer, to uger efter at Francois Fillon selv blev placeret under en formel undersøgelse i samme sag (arkivfoto). (Billede: Scanpix/Lionel Bonaventure)

Præsidentvalgkampen for den konservative franskmand François Fillon nåede tirsdag et nyt lavpunkt.

Det skete, da embedsmænd indledte en formel undersøgelse af hans hustru, Penelope.

Britiskfødte Penelope Fillon vil ifølge en unavngiven kilde i det franske retsvæsen blive undersøgt på mistanke om meddelagtighed i misbrug af offentlige midler og adskillige andre lovovertrædelser.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Sagen handler om, at Fillon har haft sin kone og sine børn ansat på statens regning. De har fået udbetalt flere millioner kroner i løn, uden at de tilsyneladende har udført noget reelt arbejde.

Beslutningen om at indlede en undersøgelse af Penelope Fillon kommer, to uger efter at François Fillon selv blev placeret under en formel undersøgelse i samme sag.

Juridiske kilder oplyste i sidste uge til nyhedsbureauet AFP og avisen Le Monde, at efterforskningen også omfatter alvorligt bedrageri og dokumentfalsk.

Udvidelsen af efterforskningen skyldes blandt andet, at der er mistanke om, at Fillon-parret har forfalsket dokumenter, så det kunne bevise, at Penelope faktisk har udført arbejde.

Papirerne skulle retfærdiggøre, at hun fik udbetalt i alt cirka 700.000 euro - 5,2 millioner kroner - for at arbejde som assistent for sin mand.

Fillon selv nægter at have gjort noget ulovligt.

Der har været massivt pres på Fillon for at trække sig fra valgkampen.

Men han har selv konstateret, at ingen kan stoppe hans kandidatur, nu da franske vælgere ved primærvalget hos Republikanerne har givet ham flest stemmer.

Inden sagen mod François Fillon kom frem, var han den klare favorit til at overtage præsidentposten i Frankrig.

Nu ser han ifølge meningsmålingerne end ikke ud til at blive en af de to største stemmeslugere i valgets første runde. Det er nødvendigt, hvis han skal gå videre til valgets anden og afgørende runde.

I stedet ligner det et direkte opgør mellem lederen af Front National, Marine Le Pen, og den uafhængige midterkandidat Emmanuel Macron.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bodil Jørgensen om prins Henrik:...
bt.dk
Fynbo tiltales for dødsbrand...
bt.dk
Wow: Kan du kende Kim Kardashian som...
bt.dk
DMI med iskold prognose: Usædvanlig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx