Af Ritzau - 19/10-16 15:43; Opdateret: 19/10-16 17:14

Mand i uniform skyder og dræber to amerikanere i KabulMand i uniform skyder og dræber to amerikanere i Kabul

Ifølge FN bliver flere og flere civile dræbt og såret i Afghanistan.

storybild

En såret afghansk pige efter et angreb i Kabul tidligere på måneden. FN siger i en ny rapport onsdag, at afghanske civile betaler en høj pris for tiltagende kampe forskellige steder i landet. Mindst 2562 civile er blevet dræbt, og andre 5835 er blevet såret i Afghanistan i indeværende års første ni måneder, siger FN-talsmænd. (Billede: Scanpix/Rohullah Amin)

En bevæbnet mand i en uniform fra det afghanske militær åbnede onsdag ild nær en Nato-base i Kabul og dræbte to amerikanere, deriblandt en civil, oplyser alliancens talsmænd.

En amerikansk soldat og en amerikansk civilist blev dræbt, siger Nato i en erklæring og tilføjer, at tre andre amerikanere blev såret.

Gerningsmanden blev senere skudt og dræbt, siger en militær kilde til nyhedsbureauet Reuters.

- Skyderiet skete midt på dagen, da soldater fra den internationale styrke besøgte en af det afghanske militærs baser i Kabul, siger Dawlat Waziri, som er talsmand for det afghanske forsvarsministerium.

Waziri siger, at den formodede gerningsmand blev dræbt, da soldater fra den internationale styrke skød igen.

Taliban skaber fortsat usikkerhed og har vundet kontrol over flere områder i Afghanistan, efter at Nato har trukket langt de fleste udenlandske soldater hjem.

FN siger i en ny rapport onsdag, at afghanske civile betaler en høj pris for tiltagende kampe forskellige steder i landet.

Mindst 2562 civile er blevet dræbt, og andre 5835 er blevet såret i Afghanistan i indeværende års første ni måneder, siger FN-talsmænd.

Et tilsvarende antal civile blev skudt eller dræbt i samme periode sidste år.

Kampe på landjorden mellem sikkerhedsstyrker og militante islamister forårsagede mindst 40 procent af de dræbte og sårede, hedder det.

Børn er særlig hårdt ramt. 6390 unge mennesker er blevet dræbt, og 1822 er blevet såret, hvilket er 15 procent flere end sidste år.

Taliban og adskillige andre radikale grupper kæmper mod sikkerhedsstyrkerne i et forsøg på at komme til magten igen, efter at den militante islamistiske bevægelse blev tvunget ud af Kabul for 15 år siden.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx