Af - 25/01-17 13:34

Læger advarer: Undgå 'slanketrusser' - du kan blive rigtig sygLæger advarer: Undgå 'slanketrusser' - du kan blive rigtig syg

Figurformende undertøj kan ifølge østrigske læger give andet end en flad mave og mindre numse. De mener, at trusserne kan føre til alvorlige helbredsproblemer.

storybild

Billedet her viser ikke de omtalte trusser fra 'Shapewear'. (arkivfoto)

For mange kvinder er figurformende undertøj - det 21. århundredes svar på korsettet - er sand ven, der giver en lidt strammere bagdel eller fladere mave.

Men en række læger på amtssygehuset i Freiburg i Østrig advarer nu om at bruge de såkaldte 'slanketrusser' af mærket "Shapewear".

Her ses tre af »Shapewears« opstrammende modeller, som Østrigske mave-tarm-læger nu advarer mod. Foto: WikimediaCommons

Det skriver Berlingske, som har læst lægernes kritik.

Derfor skal du begynde din slankekur i oktober!
Derfor skal du begynde din slankekur i oktober!

Det er især trussernes tryk på mave-tarm-regionen, der kan føre til en lang række helbredsproblemer.

Problemerne kan starte med halsbrand, fordi mavesyre presses op i spiserøret, som over en længere periode kan udvikle sig til en permanent skade på spiserør og mavesæk.

Popstjerne: Pladeselskab tvang mig til sindssyg slankekur
Popstjerne: Pladeselskab tvang mig til sindssyg slankekur

Samtidig kan det tætsiddende undertøj trykke på blæren, så man over tid udvikler inkontinens - vandladningsproblemer. Og er man hyppig bruger af Shapewear, kan det svække muskulaturen i mave- og rygregionen, så man mister sit naturlige 'muskelkorset', der hjælper til en god og sund holdning. Uden denne kan man få smertefulde rygproblemer.

Sidst - men ikke mindst - påpeger lægerne, at for stramtsiddende undertøj kan påvirke blodcirkulationen i benene i en sådan grad, at det giver åreknuder eller i værste fald blodpropper.

Mange gør det forkert: Her er den største myte om vægttab
Mange gør det forkert: Her er den største myte om vægttab

Hvis man som kvinde - eller mand - ikke kan leve uden sit figurformende undertøj gælder det ifølge de østrigske læger om at gøre det kortvarigt og undgå daglig brug.

Desuden skal man sørge for ikke at sidde for meget ned, imens man er iført slankeundertøjet, og mærker man følelsesløshed eller smerter i benene, er det essentielt at tage det af med det samme, understreger lægerne.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kan du genkende dig selv, mand? Så...
bt.dk
Finns hus er usælgeligt: Et enkelt...
bt.dk
OL-atlet chokerer og forarger med...
bt.dk
Danmarks sejeste 11-årige? Tobias er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx