Af BERIT HARTUNG - 09/05-17 20:32

Flyvetur gik helt galt: Kvinde fik et chok, da hun opdagede, hvor hun varFlyvetur gik helt galt: Kvinde fik et chok, da hun opdagede, hvor hun var

En fransk kvinde på besøg i New York kom ved en fejl med et fly til San Francisco, da hun skulle hjem til Paris.

storybild

(Billede: Scanpix)

En fransk kvinde på besøg i New York kom ved en fejl med et fly til San Francisco, da hun skulle hjem til Paris.

Et familiebesøg i USA endte som lidt af et mareridt for en fransk kvinde, som for nylig var taget til New York for at besøge sin niece. Det var nemlig ikke Eiffeltårnet, men Golden Gate Bridge, hun havde udsigt til under landingen. For i stedet for den forventede flyvetid på syv en halv time, endte hun med at flyve 4000 kilometer i den forkerte retning og en samlet rejsetid på 28 timer.

Det er ikke mere end en god måneds tid siden, det amerikanske flyselskab United Airlines røg ud i en gigantisk mediestorm, fordi en passager blev smidt af et overbooket fly med vold og magt. Videoen, hvor sikkerhedsvagter brutalt slæber han ud af flyet, er siden blevet vist over det meste af verden. Nu er flyselskabet igen havnet i en uheldig sag, og denne gang viser episoden, at selskabet kan have et problem med sikkerheden.

Miséren opstod, da franske Lucie Bahetoukilae skulle flyve hjem til Frankrig fra Newark i New York. Hun taler kun fransk og forstår ikke et ord engelsk. Derfor troede hun, at alt var i den skønneste orden, da hun gik til gaten med sit boardingpas. Gaten var den, der stod på passet, og her stod der iøvrigt også 'Newark til Charles de Gaulle'.

Hvad hun ikke havde hørt var, at flyselskabet kort før afgang meddelte over højttaleren, at gaten var blevet ændret. En besked, som kun blev givet på engelsk og ikke skriftligt på sms eller mail.

Michael sagsøger flyselskab: Blev mast af tykke medpassagerer
Michael sagsøger flyselskab: Blev mast af tykke medpassagerer

Pakistansk flyselskab fløj med stående passagerer
Pakistansk flyselskab fløj med stående passagerer

Intetanende troppede den franske kvinde op i den oprindelige gate, viste sit boardingkort og blev budt velkommen om bord på flyet. Da hun nåede frem til det, hun troede, var hendes sæde, 22C, sad der underligt nok en anden passager i forvejen. Derfor søgte hun hjælp hos en stewardesse, som kiggede på hendes boardingkort og venligt henviste hende til en anden plads.

Først da flyet var i luften, og godt på vej til San Francisco, opdagede franskmanden, at noget var galt.

Vel ankommet til den amerikanske vestkyst måtte hun tilbringe 11 timer i lufthavnen, før hun kunne vende næsen hjemad igen.

Det er Lucie Bahetoukilaes niece, Diane Miantsoko, der har fortalt historien til tv-stationen ABC, hvor programmet 7On Your Side har taget sagen op.

»Hvis de havde annonceret ændringen af gaten på fransk, ville hun være gået til en anden gate,« fortæller niecen, som understreger, at familien ikke går efter en økonomisk kompensation ved at fortælle historien. De er mere bekymrede for det hul i sikkerheden, denne episode afslører.

Billedet der forvirrer internettet: Her er forklaringen bag
Billedet der forvirrer internettet: Her er forklaringen bag

Fem gode grunde til at du ikke skal være flyskræk
Fem gode grunde til at du ikke skal være flyskræk

»Med alle de ting, som sker i dette land, så bliver folk nødt til at være forsigtige. De var ikke opmærksomme nok. Min tante kunne have været hvem som helst. Hun kunne have været en terrorist og dræbt folk på det fly, og de ville ikke vide det, de ville ikke opfange det,« siger Diane Miantsoko.

Læge brækkede næsen og mistede to tænder, da han blev smidt af fly: Nu får han erstatning

United Airlines har efterfølgende lagt sig fladt ned, erkendt fejlen og undskyldt. Fra ledelsen lyder det, at der var tale om 'en forfærdelig fejl.'

Selv om familien ikke søgte en erstatning, har selskabet betalt en økonomisk kompensation til kvinden efter, at tv-stationen tog sagen op. Hun har også fået en voucher til en ny tur til familien i USA, og så har United betalt for den overnatning, Bahetoukilae aldrig fik tilbudt under det 11 timer lange ophold i San Francisco.

Det forlyder, at selskabet arbejder på at forhindre, at noget lignende skal ske igen. Det fremgår ikke af historien, hvorvidt den franske kvinde har lyst til at flyve med United igen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Chefforhandler forvirret: Hvad var...
bt.dk
Medie: Mourinho siger ja - rekordkøb...
bt.dk
Nu kan du købe Medinas ungdomslejlighed
bt.dk
Fodboldspiller fandt sin kone død:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx