Af - 24/03-14 11:20; Opdateret: 24/03-14 15:14

Dansk flykaptajn kendte MH370-pilot: - Flyet er kapretDansk flykaptajn kendte MH370-pilot: - Flyet er kapret

Den danske flykaptajn Otto Willum Nielsen kender flykaptajnen på det forsvundne Malaysia Airlines-fly. Derfor er han næsten 100 procent sikker på, at der er tale om en flykapring, og at flyet er landet et sted

storybild

En dansk luftkaptajn, der kender en af de tilstedeværende piloter på det forsvundne malaysiske fly, deler sin teori om den mystiske forsvinding. Billedet viser en tavle, der er reserveret til hilsner fra de pårørende til det forsvundne fly MH370 (Billede: Polfoto)

En pensioneret dansk flykaptajn hjælper i disse dage den kinesiske havarikommisson i efterforskningen af omstændighederne bag det forsvundne Boeing 777-fly fra Malaysia Airlines.

Det er flykaptajn Otto Willum Nielsen, der tidligere har fløjet for kinesiske Xiamen Airlines Limited, der er blevet tilknyttet efterforskningen. Det skriver CHECK-IN.dk.

Er det her vragdele fra MH370?
Er det her vragdele fra MH370?

Malaysia Airlines-flyet havde den 53-årige Zaharie Ahmad Shah i cockpittet, da flyet forsvandt.
Teorierne har været mange, og der har blandt andet været spekuleret i et muligt selvmordsforsøg fra kaptajnens side. Det afvises af danske Otto Willum Nielsen, der har ferieret med den malaysiske flykaptajn og hans familie samt besøgt ham flere gange privat i Kuala Lumpur.

Vrede pårørende: De lyver for os om det forsvundne fly
Vrede pårørende: De lyver for os om det forsvundne fly

- Selvmordsteorien er fuldstændig udelukket. Det er han ikke typen på, da han virker til at have det godt. Han er ikke gambler og har tre dejlige piger. Hvis du ville begå selvmord, så ville det være på ruten mellem Malaysia og Vietnam, og så sætte styrepinden helt fremad, og mindre end et minut efter ville det være slut," fortæller Otto Willum Nielsen til CHECK-IN.dk.

Sidste ord fra cockpittet: 'All right, godnat'
Sidste ord fra cockpittet: 'All right, godnat'

Otto Willum Nielsen mødte Zaharie Amhad Shah, da han på et tidspunkt arbejdede for Silk Air og ofte fløj fra Cebu til Singapore og Kuala Lumpur. Her mødte han flere gange den malaysiske flykaptajn i Flight Planning. Sidenhen mødtes de til en middag sammen med familien.

Otto Willum Nielsen afviser, at den forsvundne malaysiske flykaptajn kan have ført et dobbeltliv og dermed være indblandet i en planlagt kapring.

Nu er der håb om at finde Malaysia MH370
Nu er der håb om at finde Malaysia MH370

- Ud fra en personlig vurdering havde han et rigtig godt liv og manglede ikke noget. Men hvorfor skulle han sætte hele sit liv på spil? Det eneste, der kan give mening er, at han kan være blevet udsat for afpresning eller tvang på anden måde, er vurderingen fra den danske kaptajn.

Otto Willum Nielsens egen teori om MH 370´s skæbne er, at flyet er landet omkring seks til otte timer efter afgang fra Kuala Lumpur. Derfor tror han at det befinder sig et sted i den nordlige korridor omkring Yemen, Somalia, Oman, det nordlige Pakistan eller Kasakhstan.

FØRSTE FOTO: Er det her Malaysia MH370?
FØRSTE FOTO: Er det her Malaysia MH370?

- Det er også muligt, at en eventuel kapring mislykkedes og det styrtede ned, ligesom med Ethiopian Airlines (flight 961 den 23. november 1996, red.) blev kapret og tvunget til at flyve ud over den tid, der var brændstof til, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx