Af - 04/07-17 11:21

Hans ser flygtninge vælte ind på populær feriedestination: 'Det er en plage'Hans ser flygtninge vælte ind på populær feriedestination: 'Det er en plage'

Det spanske kystvæsen råber op, efter flere tusinde migranter og flygtninge kommer i både fra Afrika til Spaniens kyster. Danske Hans Rasmussen, der bor i Costa Del Sol, bekræfter det og siger, at det er en plage for alle.

storybild

Hans Rasmussen, der er pensionist, bruger halvdelen af året i byen Benalmadena Costa på Spaniens kyst. Han fortæller, at der i de seneste år er kommet mange flere migranter og flygtninge fra Afrika til Spaniens kystbyer.

Han er træt af, at de er over alt og kommer til Spanien for at sælge kopivarer, som falske sko, tasker, solbriller og tøj. Han er sikker på, at dem, som sælger det, er flygtinge og migranter fra Afrika. Hans kone og han selv ser dem som en plage, der ikke vil lade turisterne være i fred.

6.000 flygtninge gået i land ved populær feriedestination: 'Vi frygter en lavine'
6.000 flygtninge gået i land ved populær feriedestination: 'Vi frygter en lavine'

»De går hele vejen nede på kysten og sælger alverdens ting. Især kopivarer briller, sko, trøjer, tasker. Alverdens ting. Det er en plage. Vi bliver generet, når de vil sælge til os. Når min kone og jeg sidder ved et bord og får noget at spise eller drikke, så kommer de med deres varer. Det synes jeg ikke er særlig sjovt. De kan være ret pågående. Selvom man beder dem om at gå, så bliver de ved,« fortæller Hans Rasmussen.

Han har dog også ondt af de mennesker, der må sejle op i gummibåde i jagten på et bedre liv.

»Jeg synes, det er synd for dem. Det er synd, at de kommer herover. De får at vide, at der er guld og grønne skove i Europa. Men der er intet til dem, der er intet arbejde til dem. Og de er ved at synke, når de sejler herover i deres gummibåde,« siger Hans Rasmussen, der også selv har set kystvæsnet samle dem op i bådene.

Smuglere udnytter godt vejr og 8864 er reddet i Middelhavet
Smuglere udnytter godt vejr og 8864 er reddet i Middelhavet

Derudover forstår han slet ikke, at de danske rejseselskaber Spies og Bravo Tours siger til BT, at hverken de eller deres kunder har kunnet mærke det stigende antal flygtninge ved Costa Del Sol. Ifølge Hans Rasmussen er de over det hele og fylder hele strandpromenaden, når de sælger deres kopivarer.

»Det med, at rejsebureauerne siger, at der ikke er nogen, det forstår jeg slet ikke. Fra min altan kan jeg se, at der hver dag bliver fløjet med helikopter over vandet, for at se om der er nogle flygtninge. De bruger hele strandpromenaden til deres varer. Vi kan ikke nyde vores aftentur. Det er jeg ked af,« siger Hans Rasmussen.

Det er især de afrikanske mænd, som tager vejen op til Spanien, siger Hans Rasmussen. Der er få kvinder og børn, men det er hovedsageligt unge mænd mellem 20 og 25 år.

»Vi skandinaver har snakket meget om det, men vi kan ikke løse verdenssituationen. De unge mænd burde bliver hjemme i Afrika og bygge det op. Måske skulle man flyve dem tilbage,« siger Hans Rasmussen.

Venstre vil straffe ngo'er for aktioner i Middelhavet
Venstre vil straffe ngo'er for aktioner i Middelhavet

Selvom han siger, at migranterne og flygtningene er en plage, så kommer han dog aldrig til at flytte fra sit elskede Spanien.

Der er alene på fem måneder af 2017 kommer 6.000 migranter og flygtninge til, og kystvæsenet er bekymret, da de mener, der er tale om en decideret lavine.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Mourinho vil lade rekordkøb...
bt.dk
Simon Kjær i usædvanlig bøn: Vil have...
bt.dk
I skammekrogen: Superliga-assistent...
bt.dk
Fik hjertestop i politiets varetægt:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx