Af - 27/05-15 13:20; Opdateret: 27/05-15 13:45

Ny livsfarlig trend spreder sig blandt ungeNy livsfarlig trend spreder sig blandt unge

Politi advarer unge mod at udfordre hinanden i ny potentielt livsfarlig trend.

storybild

'Paracetamol Challenge' går ud på, at unge udfordrer hinanden til at spise flest smertestillende piller. (Billede: Polfoto/AP)

Åbn en glas smertestillende piller. Hæld dem ud i munden. Slug dem.

Det er den seneste uhyggelige og potentielt livstruende trend, som unge i især Storbritannien udfordrer hinanden med. Det gælder ganske enkelt om at kunne sluge flest smertestillende piller på en gang.

Ny grotesk Facebook-leg skræmmer livet af forældre
Ny grotesk Facebook-leg skræmmer livet af forældre

På engelsk kaldes de 'paracetamol pills' – deraf navnet 'Paracetamol Challenge' – eller i sociale medie-sammenhæng #paracetamolchallenge. Unge udfordrer hovedsageligt hinanden via Facebook og Instagram.

I hvert fald én skotsk teenager er blevet indlagt efter at have taget en overdosis af smertestillende piller, og det har fået politiet i området, Coatbridge, til at gå ud og advare om trenden:

Glem icebucket-challenge: Nu skal brysterne udfordres
Glem icebucket-challenge: Nu skal brysterne udfordres

'Vi har hørt om #paracetamolchallenge. LAD VÆRE med at prøve det. Det kan forårsage skader på lever og nyre … og døden,' skriver politiet på Twitter.


Og det er præcis, hvad en overdosis af smertestillende piller kan gøre. Det forgifter kroppen i sådan en grad, at leveren ikke kan nedbryde stofferne. Det kan give nyre- og leversvigt.

Tør du? Unge dyrker viral 'farlig' leg: Hidkalder mexicansk dæmon
Tør du? Unge dyrker viral 'farlig' leg: Hidkalder mexicansk dæmon

Lederen af skoleområdet i East Ayrshire-distriktet, Alan Ward, har allerede været i dialog med elevernes forældre og har opfordret dem til at overvåge deres børns færden på sociale medier.

- Vi opfordrer forældre til at tale med deres børn om de potentielle farer ved at tage paracetamol. Og forældre bør afskrække børnene fra at deltage i alle online-aktiviteter, der støtter denne farlige dille, siger Alan Ward til ITV News.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Så du også de høje flammer ved...
bt.dk
Se billederne: Snestorm skaber kaos i...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx