Af - 27/05-15 13:20; Opdateret: 27/05-15 13:45

Ny livsfarlig trend spreder sig blandt ungeNy livsfarlig trend spreder sig blandt unge

Politi advarer unge mod at udfordre hinanden i ny potentielt livsfarlig trend.

storybild

'Paracetamol Challenge' går ud på, at unge udfordrer hinanden til at spise flest smertestillende piller. (Billede: Polfoto/AP)

Åbn en glas smertestillende piller. Hæld dem ud i munden. Slug dem.

Det er den seneste uhyggelige og potentielt livstruende trend, som unge i især Storbritannien udfordrer hinanden med. Det gælder ganske enkelt om at kunne sluge flest smertestillende piller på en gang.

Ny grotesk Facebook-leg skræmmer livet af forældre
Ny grotesk Facebook-leg skræmmer livet af forældre

På engelsk kaldes de 'paracetamol pills' – deraf navnet 'Paracetamol Challenge' – eller i sociale medie-sammenhæng #paracetamolchallenge. Unge udfordrer hovedsageligt hinanden via Facebook og Instagram.

I hvert fald én skotsk teenager er blevet indlagt efter at have taget en overdosis af smertestillende piller, og det har fået politiet i området, Coatbridge, til at gå ud og advare om trenden:

Glem icebucket-challenge: Nu skal brysterne udfordres
Glem icebucket-challenge: Nu skal brysterne udfordres

'Vi har hørt om #paracetamolchallenge. LAD VÆRE med at prøve det. Det kan forårsage skader på lever og nyre … og døden,' skriver politiet på Twitter.


Og det er præcis, hvad en overdosis af smertestillende piller kan gøre. Det forgifter kroppen i sådan en grad, at leveren ikke kan nedbryde stofferne. Det kan give nyre- og leversvigt.

Tør du? Unge dyrker viral 'farlig' leg: Hidkalder mexicansk dæmon
Tør du? Unge dyrker viral 'farlig' leg: Hidkalder mexicansk dæmon

Lederen af skoleområdet i East Ayrshire-distriktet, Alan Ward, har allerede været i dialog med elevernes forældre og har opfordret dem til at overvåge deres børns færden på sociale medier.

- Vi opfordrer forældre til at tale med deres børn om de potentielle farer ved at tage paracetamol. Og forældre bør afskrække børnene fra at deltage i alle online-aktiviteter, der støtter denne farlige dille, siger Alan Ward til ITV News.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx