Af - 27/05-14 19:55; Opdateret: 27/05-14 20:20

Dansker i Kiev: Følelserne er blandedeDansker i Kiev: Følelserne er blandede

Det er på flere planer blevet forår i Kiev nu, siger journalist og historiker Johannes Wamberg Andersen. Men det er ikke idyllisk alle steder i Ukraine.

storybild

Skolepige i Kiev (Billede: Polfoto)

Glæde og stolthed over søndagens overståede præsident valg er blandet op med voldsomme bekymringer i Ukraines hovedstad, Kiev.

Det rapporterer den i Kiev bosiddende journalist og historiker, Johannes Wamberg Andersen, til metroxpress.

Valg i Ukraine: De bankes og dræbes hvis de stemmer
Valg i Ukraine: De bankes og dræbes hvis de stemmer

- Det er på flere planer blevet forår i Kiev nu. Folk er rigtig stolte over ,at deres land har kunnet mobilisere den helt usædvanlige enighed omkring den nye præsident, Porosjenko. Det er første gang, man her i landet ser, så mange samles om een person. Selv i Øst var han helt oppe på 38 procent i stemmeprocent, fortæller Wamberg Andersen.

Putins aftale øger presset på Europa
Putins aftale øger presset på Europa

Men fejringerne på byens gader og cafeer er ifølge Johannes Wamberg Andersen tilsat en stor portion anspændthed og frygt for udviklingen i Logansk i Øst, hvor voldsudgydelserne mellem Ukraines regering og de prorussiske separatister og soldater ifølge de internationale nyhedsbureauer er eskaleret time for time siden tirsdag morgen.

Rusland til Ukraine: Betal 19 milliarder eller vi lukker for gassen
Rusland til Ukraine: Betal 19 milliarder eller vi lukker for gassen

- Det minder mere og mere om decideret krig. Og selv om Porosjenko siden valget han har vist sig som en ferm retoriker i forhold til Rusland og separatisterne, så er folk i Kiew dybt bekymrede over, hvad vi her i byen hører som flere end 100 dødsfald. Drømmen er jo et sammenhængende, veladministreret og ukorrupt Ukraine, beretter han og fortsætter:

Prorussere: Ukrainske soldater er fremover besættere
Prorussere: Ukrainske soldater er fremover besættere


- Og naturligvis skal man også først se præsidenten indfrie sin løfter om at fjerne korruption og kriminalitet. Man tror på, at han kan, men om han så også vil rydde op, vil man godt lige se før man stoler på det. Derfor bliver Maidan også stående sommeren over som et kraftigt signal til ham personligt.

LÆS OGSÅ: Røde Kors-medarbejdere frigivet i Ukraine

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Formand efter kontroversiel aftale:...
bt.dk
Dansk energikæmpe satser på gigantisk...
bt.dk
Taxa-firma leder efter kunde: Kender...
bt.dk
Disse tre huse koster under 100.000...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx