09/05-15 10:22

Ofre for pakistansk helikopterstyrt fløjet til IslamabadOfre for pakistansk helikopterstyrt fløjet til Islamabad

Intet tyder på, at Taliban står bag helikopterstyrt i Pakistan. Regeringen forklarer ulykken med motorfejl.

Pakistansk militær har lørdag bragt de jordiske rester af to ambassadører og to ambassadørers koner til hovedstaden Islamabad. Det sker dagen efter, at de blev dræbt i et helikopterstyrt i den nordlige del af landet, da de skulle inspicere et turistprojekt.

Ambassadørerne fra Norge og Filippinerne samt de malaysiske og indonesiske diplomaters koner blev dræbt, da den helikopter, de befandt sig i, styrtede ned i Gilgit-regionen.

Norge bekræfter ulykke: Ambassadør var erfaren diplomat
Norge bekræfter ulykke: Ambassadør var erfaren diplomat

Tre pakistanske besætningsmedlemmer mistede også livet, og flere diplomater blev hårdt kvæstet, da den russisk fremstillede Mil Mi-17-helikopter styrtede ned i en skole i en dal, omgærdet af en nåletræsskov og sneklædte bjergsider.

Der var ingen børn i skolen, da ulykken indtraf.

Landets regering oplyser, at helikopteren blev ramt af motorproblemer, og dermed afviser den et fupnummer fra Taliban, der hævder, at det er den rabiate gruppe af militante, der skulle have skudt helikopteren ned.

TALIBAN: Vi skød helikopter ned i Pakistan
TALIBAN: Vi skød helikopter ned i Pakistan

Pakistans premierminister, Nawaz Sharif, der befandt sig i en af de andre helikoptere på vej nordpå, skulle også være med til åbningen af en ny skilift, da den ene af luftfartøjerne styrtede ned.

Pakistanske militærfolk dannede æresparade, da kisterne, indsvøbt i nationale flag og dekoreret med kranse, blev båret af soldater fra flyet, der havde bragt dem tilbage nordfra. Ceremonien blev sendt direkte på pakistansk tv.

LÆS OGSÅ: Norges ambassadør meldes dræbt i Pakistan

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fødevarestyrelsen kalder mayonnaise...
bt.dk
Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Klaus' kæreste gik fra ham på grund...
bt.dk
Se billederne: Han gør alt for at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx