Af - 09/01-15 12:10; Opdateret: 09/01-15 12:43

TV: Arbejdsløse Paul finder hemmelig million-skat med metaldetektorTV: Arbejdsløse Paul finder hemmelig million-skat med metaldetektor

Blev nødt til at overtale ven og søn til at køre med i bilen for at få råd til benzin. Det slipper han for fremover.

storybild

Den arbejdsløse, Paul Coleman fra England finder 5.251 - og en halv sølvmønter - i muldet op til arrangement, hvor folk ledte efter skjulte skatte med metaldetektorer. Den velbevarede skat, og højst uventede julegave, har en værdi af 1 mio. pund. Godt 9,5 danske kroner.

Det skriver Daily Mail.

Det var tæt på, at den 59-årige Paul Coleman slet ikke var kommet afsted til årsafslutningen i foreningen for amatørarkæologer, Weekend Wanderes Detecting Club d. 21. december sidste år. Faktisk måtte den arbejdsløse brite lokke både en ven og sin søn med i bilen for at få råd til de omkring 400 kroner, som benzinen ville koste til arrangementet, hvor medlemmerne leder efter skjulte skatte med metaldetektorer.

Penge til brændstof bliver det dog næppe svært at finde råd til i fremtiden. Selv om udgravningen ikke bar ret meget frugt til at begynde med, så var heldet alligevel med den midaldrende brite.

- Da vi ankom til marken, var der ikke meget held i sprøjten, og vi overvejede faktisk at bryde op og grave på en anden mark, men så begyndte min metaldetektor at samle et signal op, lyder det fra amatørarkæologen.

TV: SÅ glad har du aldrig set en voksen mand blive for en julegave!
TV: SÅ glad har du aldrig set en voksen mand blive for en julegave!

- Jeg begyndte at grave, og efter omkring 20 minutter havde jeg ikke fundet noget. Og pludseligt ramt min hånd noget hårdt, der var lavet af bly. Jeg tænkte, at jeg spildte min tid.

Men der skulle vise sig at være gevinst alligevel.

- I den næste bunke jord, som jeg flyttede glimtede en skinnende skive, og jeg vidste med det samme, at det var en mønt. Jeg bøjede mig for at samle den op, og pludselig kunne jeg se en masse små skiver. Jeg kunne se, at en af dem var en saksisk mønt, jeg kunne ikke tro mine egne øjne, beretter Paul Coleman.

De mere end 5.000 mønter stammer fra perioden 978 til 1035 og er knap en mio. pund værd. Det er i England en skik blandt skattejægere at dele en del af byttet med ejeren af jorden, men selv efter det, er den arbejdløse Colemans lykke alligevel gjort.

Mystisk! Kvinde finder 700.000 kroner på øde vej
Mystisk! Kvinde finder 700.000 kroner på øde vej

Den 59-årige, der er bedstefar til fire, behøver i hvert fald ikke bekymre sig om penge resten af sit liv. I første omgang har han lovet sin hustru Christine et nyt hus.

Nedenfor kan man se video fra udgravningen, hvor Paul, der har gået med metaldetektor i 40 år, finder sit livs fund.

Fundet er det andetstørste i England. Det er kun overgået af et skattefund i 2009. Her var værdien 3,2 mio. pund.

LÆS OGSÅ: 14-årige Diana fandt tabt pung og reddede ferien for mand

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

FCK gav ungt talent debut - men siger...
bt.dk
FCK færdige i Europa League: Én mand...
bt.dk
BTs fodboldkommentator: Derfor...
bt.dk
Magnussens rival gør comeback: Får ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx