10/11-17 21:58

Dansker risikerer livstid i Filippinerne: 'Vi sad bare og hyggede os med lidt mad - pludselig dukkede politiet op'Dansker risikerer livstid i Filippinerne: 'Vi sad bare og hyggede os med lidt mad - pludselig dukkede politiet op'

Den 66-årige dansker JB, der for en uge siden blev fængslet på en mistanke om menneskehandel i badebyen Compostella i Filippinerne, siger, at han kendte de to søstre og deres mor i forvejen.

Cebu City Jail

»Jeg forstår slet ikke, hvad der er sket. Jeg har kendt de to piger og deres mor i over tre måneder og har flere gange besøgt dem i deres hjem i Cebu,« siger han til BT, tydeligt påvirket af udsigten til en årelang retssag og i værste fald en dom på livstid i et filippinsk fængsel.

Han kan blive dømt under en paragraf fra 2003, som er indført primært for at beskytte børn og kvinder mod at blive misbrugt seksuelt og for at afskrække sexturister. Den er i de senere år blevet håndhævet nidkært af det filippinske politi.

BT har haft lejlighed til at tale med JB i forbindelse med, at han har været til endnu en afhøring på politistationen i Compostella. Han fortæller, at han altid fik at vide, at den ene af pigerne var 18 år og den anden 19 år, når han blandt andet var inviteret til middag i familiens hjem.

Ifølge JB selv har han besøgt Filippinerne flere gange for at behandle sin psoriasis med svømmeture i det salte tropiske hav.

»Pigerne blev ved med at spørge, om de ikke måtte komme med ud at bade, og i torsdags sagde jeg så ja. De tog en tur i poolen, mens jeg fik min svømmetur i selve havet ved Compostella,« fortæller han og fortsætter:

»Der var et lille rum, hvor man kunne klæde om, men jeg var ikke derinde sammen med pigerne på noget tidspunkt,« siger han.

En forklaring, der står i skarp kontrast til pigernes udsagn om, at han havde dyrket sex med den 17-årige. Efter at have badet spillede han og pigerne tennis og fik noget at spise.

»Vi sad bare og hyggede os med lidt god mad, som vi har gjort mange gange før, men pludselig dukkede politiet op og anholdt mig,« fortæller han videre til BT.

66-årige JB sidder fængslet i Cebu City Jail, som kan ses i billedhjulet øverst i artiklen.

Det er lykkedes for den 66-årige at hyre en filippinsk advokat, hvilket stiller ham noget bedre end hvis han skulle havde sat sin lid til en offentligt udpeget forsvarer. Dette er tilfældet er med en anden dansker, NJ, der foreløbig har siddet fængslet i over to et halvt år uden at få sin sag for en dommer.

»Advokaten fortalte mig, at han ville få mig ud i løbet af en uge, men det ser ikke ud til at ske,« siger han

»Men nu siger han, at der kan gå flere måneder - endda op til år - før sagen starter rigtigt. Det er slet ikke til at holde ud at tænke på,« fortæller JB til BT

Det filippinske retssystem er berygtet for sin meget langsomme sagsbehandling, når det gælder den særlige paragraf om menneskehandel, som er det JB er sigtet efter.

»Jamen, jeg ved slet ikke, hvad det betyder. Menneskehandel! Det har jeg aldrig haft noget med at gøre,« siger han

Baseret på erfaringer fra lignende sager vil den 66-åriges bedste håb formentlig være at indgå et forlig med pigernes familie og betale dem et større beløb, så de vil frafalde anklagerne mod ham.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ronaldo nægter sig skyldig i kæmpe...
bt.dk
Absurd drama i Superligaen: SÅ er det...
bt.dk
2.400 år gammelt ansigt kan blinke...
bt.dk
Stor eftersøgning med helikopter og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx